Головна » ВАКС оголосив харківського нардепа Одарченка у міжнародний розшук

ВАКС оголосив харківського нардепа Одарченка у міжнародний розшук

Час прочитання: 2 хв

Вищий антикорупційний суд України оголосив народного депутата від Харківщини Андрія Одарченка у міжнародний розшук. Прокуратура вважає, що той втік з-під слідства за кордон.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

19 вересня Вищий антикорупційний суд України задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та оголосив харківського народного депутата від партії «Слуга народу» Андрія Одарченка у міжнародний розшук, повідомили у «Центрі протидії корупції».

За даними НАБУ, Mercedes депутата на місці, але в квартирі живе водій. Той пояснив, що з вівторка Одарченка вдома немає, де він — не знає, депутат на зв’язок не виходить. За даними прикордонників, Одарченко офіційно кордон не перетинав.

Прокурор САП додала, що нардеп на записах НАБУ хвалився ексголові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму, що «вирішує всі питання на митниці, на всіх рівнях». Прокурор припускає, що він використав ці зв’язки, щоб виїхати.

Захист вважає клопотання про міжнародний розшук передчасним. Мовляв, прокурор не долучила оперативну інформацію, що Одарченко дійсно за кордоном. Захист додає, що сім’я Одарченка мешкає на Закарпатті, тому детективи мали би перевірити чи немає його там.

В останній день Одарченко залишив у машині три своїх мобільні телефони і попросив водія поставити їх на зарядку в квартирі. Сказав, що до парламенту добереться сам і після засідання повернеться. Однак не повернувся.

Одарченко

Читайте також:


Що цьому передувало?

21 листопада Національне антикорупційне бюро України та спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявили про викриття Андрія Одарченка на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

За даними слідства, нардеп хотів отримати кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт будівлі університету, у якому він обіймає посаду ректора. За це він пропонував Найєму хабар у криптовалютному еквіваленті 50 тисячам доларів.

Під час судового засідання Одарченко заперечив, що давав хабар Найєму. Мовляв, на відео, яке заслуховували в суді, не його голос. Адвокати додали, що міміка людини на відео «не збігається». Також нардеп заявив, що розмовляв з Найємом, але лише аби той навчив його користуватись криптовалютою.

Суд обрав запобіжний захід для Одарченка у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців із можливістю внесення застави у розмірі 15 мільйонів гривень. 24 листопада Центр протидії корупції повідомив, що Одарченко вийшов з СІЗО під заставу.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк