Головна - Новини - Харківські архітектори з Urban Reform презентували урбан-візію Охтирки

Харківські архітектори з Urban Reform презентували урбан-візію Охтирки

Час прочитання: < 1 хв

Харківські архітектори з групи Urban Reform презентували урбан-візію Охтирки. Цей документ можна використовувати для подальшого розвитку міста.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за документ?

Урбан-візія Охтирки окреслює позиціонування міста, визначає його перспективні напрямки розвитку, цілі та просторовий план. У свою чергу, просторовий план порушує питання екології, природи, публічних просторів, містить пропозиції з покращення мобільності, концепцію розвитку забудови й перших пілотних проєктів. 

«Візія міста охоплює всі аспекти життя та сприяє узгодженому розвитку міста, — поділилася керівниця проєкту, архітекторка й урбаністка Анастасія Палій у пресрелізі. — Процес створення візії відбувається з великою увагою до участі громади та формування спільного майбутнього».

Над візією працювала міждисциплінарна команда, куди увійшли урбаністи, соціологи, архітектори, дослідники, фахівці з планування міст тощо.

Urban Reform

Urban Reform


Читайте також:


Для кого ця візія?

Зібрані у візії дані можуть бути цікавими:

  • представникам місцевої влади, які зможуть краще розуміти функціонування міста, ідентифікувати проблеми й потенціали, а також визначити цілі розвитку;
  • жителям міста, які хочуть задовольняти свої потреби у відпочинку, розвагах, навчанні для дітей, наявності дитячих майданчиків і культурних об’єктів;
  • власникам бізнесів, які зможуть дослідити, де немає послуг та які саме бізнес-можливості є в тій чи тій частині міста;
  • фахівцям із відбудови міст, архітекторам, містопланувальникам та урбаністам. Для них візія може стати важливим ресурсом для розроблення ефективних стратегій і проєктів з урахуванням потреб та вимог реальних містян.

Ознайомитися з візією можна на сайті проєкту

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк