Головна » В Україні днями відбудеться радіодиктант. Як долучитись до ініціативи?

В Україні днями відбудеться радіодиктант. Як долучитись до ініціативи?

Час прочитання: < 1 хв

25 жовтня в Україні відбудеться радіодиктант національної єдності. Авторка тексту — українська письменниця Оксана Забужко, а читатиме його військовий, музикант і поет Павло Вишебаба.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про цьогорічний диктант?

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня об 11:00,  розповіла координаторка цьогорічного диктанту Юрія Шелудько в ефірі «Українського радіо».

Трансляція відбудеться на платформах «Суспільного мовлення», зокрема на «Українському радіо», телебаченні та онлайн. Свої роботи можна направляти на перевірку як онлайн, так і паперовими листами​.

Авторкою тексту цьогорічного диктанту стала Оксана Забужко, а читатиме його Павло Вишебаба. 

«Уже втретє українці пишуть радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті. Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце, долучились до сотень тисяч людей у всьому світі під час написання радіодиктанту», — сказала Юлія Шелудько.

радіодиктант

Читайте також:


Що відомо про радіодиктант?

Радіодиктант національної єдності було започатковано «Українським Радіо» у 2000 році. Відтоді він проводиться на щорічній основі до Дня української писемності та мови.

До диктанту долучаються школярі, студенти, викладачі, а також люди з різних професій, вікових категорій тощо.

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк