Головна - Новини - До Дня поезії ЛітМузей проведе фестиваль «Читання на драбині»

До Дня поезії ЛітМузей проведе фестиваль «Читання на драбині»

Час прочитання: < 1 хв

До Дня поезії, 23 березня, Харківський літературний музей організовує традиційний поетичний фестиваль «Читання на драбині». Потенційні учасники вже можуть пропонувати свої роботи.

«Люк» розповідає детальніше.

Які умови фестивалю?

23 березня ЛітМузей обіцяє «дістати стареньку драбину», яка перетвориться на трибуну для поетів — як визнаних, так і початківців. Щоб стати учасником, необхідно заповнити форму, до якої додати три власних вірші та коротку інформацію про себе.

До розгляду приймаються тексти українською мовою. Організатори залишають за собою право попереднього відбору поезій. Не розглядаються твори, що пропагують насильство, расизм, мають антиукраїнський характер.

Читання відбудуться 23 березня о 14:00, за адресою: вулиця Багалія, 6. Вхід для глядачів — 25 гривень, для учасників — безкоштовно.


Читайте також:


Що це за фестиваль?

Фестиваль «Читання на драбині» є щорічним заходом ЛітМузею до Дня поезії. У 2022 році фестиваль став першим онлайн-заходом з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

«Саме День поезії став для співробітників Харківського ЛітМузею опорою, своєрідною перемогою над розпачем, знеструмленням та заціпенінням»,казали організатори у 2023 році.

Минулорічний фестиваль ЛітМузей був присвячений письменнику Володимиру Вакуленку, який народився і загинув на Ізюмщині під час російської окупації. Щоденник Вакуленка про воєнні події передали до ЛітМузею після смерті письменника. Оцифровану версію представили на заході «Читання на драбині».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк