Головна - Новини - ЛітМузей став амбасадором проєкту «Читальня», який наповнить Пункти незламності книжками

ЛітМузей став амбасадором проєкту «Читальня», який наповнить Пункти незламності книжками

Час прочитання: < 1 хв

Харківський Літературний музей став амбасадором проєкту «Читальня» від Lviv BookForum та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

В межах проєкту «Читальня» у 131 Пункті незламності у п’яти областях з’явиться література та настільні ігри.

«Повномасштабна війна створила нам нову реальність: реальність постійної загрози життю, реальність обстрілів, реальність укриттів… Та у будь-якій ситуації важливо знайти свій сховок. Фізичний — в укритті, а ось психологічний — може бути в книгах і настільних іграх», — йдеться на сайті проєкту.

Книжки та ігри з’являться у 61 громаді Харківської, Запорізької, Київської, Миколаївської та Херсонської областей.

«Ми сподіваємося, що наш проєкт стане додатковою підтримкою для громад, адже з початку повномасштабного вторгнення місцеві бібліотеки поповнювалися лише завдяки зусиллям волонтерів, і ми в межах проєкту посилимо роботу колег. Завдяки новому наповненню пунктів незламності ці локації перетворюватимуться на культурні осередки, місця обговорення книг та ігор з сусідами та друзями», — розповіла програмна директорка Lviv BookForum Софія Челяк.

У команді зазначають, що назва проєкту відсилає нас до читалень Товариства «Просвіта». Ті були місцями обміну новинами та культурними практиками. Розквіт діяльності Товариства на заході України припав на 20-30-ті роки минулого століття. Втім вже під час радянської окупації більшовики намагалися привласнити собі «Читальні» та перейменували їх у «хати-читальні».


Читайте також:


Як ЛітМузей залучили до проєкту?

У Харківській області амбасадором проєкту став ЛітМузей. Він допоможе заповнити полиці пунктів незламності у 17 громадах. 

У музеї закликають відвідувачів пунктів незламності ділитися з ними фотографіями та враженнями від «Читальні».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк