Головна - Новини - Міськрада хоче відновити будинок на Салтівці за майже 80 мільйонів гривень

Міськрада хоче відновити будинок на Салтівці за майже 80 мільйонів гривень

Час прочитання: < 1 хв

Департамент з благоустрою, відбудови та реконструкції Харківської міської ради оголосив торги на ремонт пошкодженої росіянами багатоповерхівки на Салтівці за 78 мільйонів гривень.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) розповідає детальніше.

Що сталося?

Департамент з благоустрою, відбудови та реконструкції Харківської міськради оголосив торги на ремонт багатоповерхівки по вулиці по вул. Леся Сердюка, 48/2. Очікувана вартість робіт 78 мільйонів гривень.

Через російський обстріл у будинку пошкоджено плити перекриття, балкони, перегородки, вхід до під’їзду, скління вікон тощо. При цьому, комунікації у будинку фактично не постраждали, однак проєкт ремонтних робіт передбачає повну заміну внутрішніх комунікацій та встановлення індивідуального теплового пункту.

«Варто зазначити, що площа житлового будинку, на якій потрібен ремонт, становить 5472 квадратних метри. Тобто вартість капітального ремонту одного квадратного метра буде коштувати понад 14 000 гривень», — зазначили у ХАЦ. 

Роботи планують завершити до кінця 2025 року, однак підтвердженого фінансування на відновлювальні роботи на цей час немає.

Зазначимо, що днями міський голова Харкова Ігор Терехов в етері телемарафону заявляв про наміри будувати нові будинки замість ремонту старих, якщо ціна за відновлення перевищуватиме будівництво.


Читайте також:


Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк