Головна - Новини - У Харкові створили мапу з усіма перейменуваннями вулиць

У Харкові створили мапу з усіма перейменуваннями вулиць

Час прочитання: < 1 хв

Активісти спільноти «Харків для людей» створили інтерактивну мапу, на якій відобразили всі перейменовані вулиці міста.

«Люк» розповідає про проєкт детальніше.

Що зробили волонтери?

За словами засновника «Харків для людей» та активіста Павла Храмова, у спільноті часто скаржились на те, що складно запам’ятати всі перейменування, які відбулись за попередні роки. 

«А ще скільки буде… Виникла ідея створити наочну мапу, в якій можна буде подивитись, які вулиці було перейменовано», — написав Павло. 

До ініціативи долучились історикиня, керівниця харківського представництва Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова, яка надала список із 60 вулиць, та активіст та волонтер Артур Єдамов, який наніс їх на мапу. 

З результатом роботи можна ознайомитись за посиланням. Крім відміток і назв вулиць, у довідках вказана і причина перейменування. 


Читайте також:


Чому це важливо?

Після початку повномасштабного вторгнення міські ради почали масово перейменовувати вулиці, позбуваючись російського сліду в назвах. А навесні 2023 року прийняли закон про деколонізацію українських топонімів, згідно з яким вирішили перейменувати десятки вулиць, зокрема, і на Харківщині. 

Так, у Харкові з’явились вулиці Холодноярська, Гостомельська, Бучанська, Тероборонівська, проспект Харківський та багато інших топонімів. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк