Головна » Новини » Російські військові повідомили, що захопили на Харківщині неіснуюче село

Російські військові повідомили, що захопили на Харківщині неіснуюче село

Час прочитання: < 1 хв

Російське міністерство оборони 11 червня заявило про захоплення сіл Артемівка на Луганщині та Тимківка на Харківщині. Насправді таких сіл вже давно не існує

«Люк» розбирався, у чому збрехали російські військові.

11 червня російські військові повідомили, що «освободілі» населені пункти Артемівка у Луганській області та Тимківка — у Харківській. Про це йдеться на офіційному Telegram-каналі міністерства оборони країни-агресора.

Російські військові захопили неіснуючі села

Назар Волошин, речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Збройних Сил України спростував цю заяву.

«Російська пропаганда вкотре довела свою недолугість і безглуздість,заявив він у коментарі «Interfax-Україна». — Більше того, таких населених пунктів в Україні немає. Тобто за якими картами воюють російські солдати й генерали?».

Офіцер зауважив, що російські військові у своєму звіті назвали Артемівкою село М’ясожарівка, яке отримало нову назву ще у 2016 році. За його словами, село Тимківка у Куп’янському районі Харківщини взагалі було ліквідовано ще у 1987 році. Волошин також окремо наголосив, що М’ясожарівку продовжують контролювати Сили оборони України.

Читайте також:



Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк