Головна - Новини - У Харківській області більше не буде «Російського Орчика»
…

У Харківській області більше не буде «Російського Орчика»

Час прочитання: < 1 хв

Харківська обласна рада перейменувала шість населених пунктів в Богодухівському районі та заказник «Російський Орчик». Тепер він називається «Орчицький».

«Люк» розповідає, що відомо про перейменування.

Що вирішили депутати?

23 грудня під час сесії у межах процесу декомунізації та деколонізації депутати обласної ради проголосували про звернення до Верховної Ради України щодо перейменування шести населених пунктів Богодухівщини:

  • селища Горького на селище Високе;
  • села Мар’їне на село Затишне;
  • села Новоселівка на село Заозерне;
  • села Первухинка на село Веберівка;
  • села Першотравневе на село Карлівка;
  • селища Першотравневе на селище Мандричине.

Крім цього, вони підтримали перейменування заказнику місцевого значення «Російський Орчик», що знаходиться на території Зачепилівської селищної територіальної громади Красноградського району. Тепер він носитиме назву «Орчицький».


Читайте також:


Що за плутанина з «Орчиками»?

В листопаді цього року з’явився проєкт рішення облради щодо перейменування заказника «Російський Орчик». Заказник знаходиться на стику кордонів Харківської, Полтавської та Дніпропетровської областей та є домівкою для понад 30 видів червонокнижних тварин. 

Однак, на Google Maps існує плутанина щодо заказника. Там він зазначається як «Руський Орчик», тоді як в Державному кадастрі територій та об’єктів природно-заповідного фонду вказано, що він «Російський». А «Руський Орчик» — це заказник, що розташований впритул до харківського, але у Полтавській області.

Зазначимо також, що згідно до вищевказаного проєкту рішення, перейменовувати територію мали на «Орлицький заказник», щоб позбутися асоціацій з «російськими орками».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк