Головна - Новини - Салтівка в театрі — «Нафта» готує нову виставу-концерт

Салтівка в театрі — «Нафта» готує нову виставу-концерт

Час прочитання: 2 хв

Після майже півторарічної паузи театр «Нафта» повернувся з новим репертуаром у Харків. Нову виставу «Щур» у вересні та жовтні показали шість разів, а вже в листопаді очікуємо ще нову прем’єру — сюреалістичну трагікомедію «Веселка на Салтівці».

«Люк» розповідає, про що ця вистава і де придбати квитки.

Яку виставу підготувала «Нафта»?

6 і 7 листопада відбудеться прем’єра нової моновистави театру «Нафта» — музичної сюреалістичної трагікомедії «Веселка на Салтівці». 

У фокусі — найбільший житловий масив України, Салтівка, що зазнав сильних руйнувань після початку повномасштабної війни Росії в Україні. Трагікомедія розповідає про життя митця, його досвід війни, а також пропонує переосмислити стереотипи та розгледіти поетичність району, який вважається хуліганським.

«Широке небо, багато зелені та яскраві веселки після рясного дощу влітку — такою ми пам’ятаємо Салтівку з дитинства. Зруйновані війною і чорні від вогню багатоповерхівки — такою ми вперше побачили Салтівку у 2022 році, — йдеться в описі до вистави.

Вистава “Веселка на Салтівці” — наша спроба повернути промені радості в місце, яке все ще загоює рани від війни»

Який сюжет?

Засновник і режисер театру «Нафта» Артем Вусик — єдиний актор вистави «Веселка на Салтівці». В основі сюжету лежить автобіографічна історія, оскільки Артем народився на Салтівці і провів там 17 років.

Нафта
Артем Вусик. Фото: Олександр Осіпов

«З самого дитинства цей район асоціюється у мене з веселками, я ніде не бачив так багато веселок, як на Салтівці, — зазначає Артем Вусик у пресрелізі до вистави.

Мені хочеться подивитися на цей район під іншим кутом, не тільки як на сіру, зруйновану, небезпечну пустелю “панельок”. На Салтівці до 24 лютого [2022-го] жило 400 тисяч людей — це більше, ніж у всій Полтаві чи, наприклад, Вінниці. Кожен четвертий харківʼянин — з Салтівки, але про цей район ми ніколи не говорили на сцені. Мені хочеться змінити погляд на це місце, особливо тепер».

За сюжетом, Артем блукає між снами та реальністю, де спогади дитинства переплітаються з подіями війни. В якомусь із вимірів до Артема приходить таємний агент, який закликає зібрати всіх митців з Салтівки на концерт, аби запалити веселку і повернути минулу радість. 

Разом із Артемом Вусиком занурювати глядачів у містичний всесвіт трагікомедії будуть музиканти, представники харківської андреграунд-сцени та екс-учасники гурту «Оркестр Че» Сергій Савенко (саксофон), Іван Кондратов (гітара) та Віктор Кондратов (барабани). Вони написали музичну партитуру спеціально до цієї вистави і гратимуть наживо. 

Нафта

Нафта

Нафта

Де відбудеться вистава і де купити квитки?

З міркувань безпеки, локацію показів вистави вирішили не оголошувати публічно. Після купівлі квитків місце проведення надішлють індивідуально.

Квитки на покази «Веселки на Салтівці» 6 і 7 листопада доступні за посиланням.

Олександра Пономаренко, фотографії — Олександр Осіпов, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк