Головна - Новини - Росіяни 11 квітня вдарили по Харкову. В місті знову проблеми зі світлом (оновлено)

Росіяни 11 квітня вдарили по Харкову. В місті знову проблеми зі світлом (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

Вночі, 11 квітня, росіяни знову вдарили по енергетиці Харкова. Метро у місті знову не працює, понад 200 тисяч людей залишились без світла.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Після 5:00 у Харкові пролунало щонайменше 10 вибухів, всі «прильоти» — по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов. Постраждалих немає.

Пізніше він додав, що росіяни використовували ракети С-300. Також вибухом пошкоджено квартиру.

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що через обстріли тимчасово не працюватиме метро. Після, в ефірі телемарафону, він зазначив, що вдалося запустити деякі види тролейбусів та трамваїв.

Заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба зазначив, що у Харкові без світла залишилось понад 200 тисяч абонентів.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував нічний масований обстріл. За його словами, всього по Україні випустили понад 40 ракет та стільки ж «шахедів» — частину вдалося знищити.

«Російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській. 

Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО. Якщо ж Росії буде дозволено й надалі це робити, якщо російські ракети й «шахеди» битимуть не тільки по Україні, а й по рішучості партнерів, це буде глобальним дозволом на терор»,сказав він.

Оновлено 11.04 12:00: у Харкові відновить роботу метро

Терехов заявив, що у найближчі хвилини у Харкові запрацює метро. Однак через проблеми з електроенергією, інтервали складатимуть не менше 20 хвилин.

Оновлено 11.04 14:27: у Харкові знову зупинилось метро

КП «Харківський метрополітен» повідомило, що роботу метро знову зупинено. Наразі метрополітен працює в якості укриття.


Читайте також:


Яка ситуація після останніх обстрілів?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень.. Вони досі корегуються, враховуючи непросту ситуацію в електричних мережах Харківщини. 

Пізніше стало відомо, що внаслідок російського обстрілу було повністю зруйновано харківську ТЕЦ-5. З 25 березня у Харкові запрацювало метро, а наступного дня вдалося скоротити інтервали між потягами до 12-13 хвилин у годину пік. 28 березня вдалося зменшити інтервали руху поїздів до 10 хвилин, а в деяких районах міста запустили тролейбуси.

Після росіяни продовжили атакувати місто. Так, 4 квітня внаслідок ворожого удару загинуло четверо людей — троє з них були рятувальниками.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк