Головна - Новини - Росіяни вранці обстріляли Харків. Є загиблий та постраждалі (оновлено)

Росіяни вранці обстріляли Харків. Є загиблий та постраждалі (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

30 квітня росіяни вдарили по Харкову керованими авіабомбами. Відомо про одного загиблого та дев’ятьох поранених людей.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

30 квітня, близько 10:00, у Харкові пролунало два вибухи. За інформацією міського голови Ігоря Терехова, влучання зафіксували у Київському та Холодногірському районах.

«По цивільних обʼєктах. У Київському районі — знову, як і вчора, потрапляння у районі житлової забудови. Щодо постраждалих та руйнувань — інформація уточнюється», — написав він.

Пізніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок удару загинуло щонайменше двоє людей. Ще шість людей отримали поранення. Потім у поліції області спростували інформацію про двох загиблих, зазначивши, що така людина тільки одна.

UPD (30.04 11:15) — Кількість постраждалих зросла до сімох людей, повідомив Терехов.

UPD (30.04 14:00) — Кількість постраждалих зросла до дев’яти людей, повідомив Синєгубов.

Загиблий — 24-річний цивільний чоловік, працював на підприємстві. Був на роботі, коли росіяни завдали авіаудару. Серед дев’яти поранених до медичних установ госпіталізовано трьох жінок віком 28, 38, 40 та одного 42-річного чоловіка — усі з вибуховими травмами.

Перше влучання зафіксовано в Київському районі на території гаражного кооперативу та адмінбудівлі неподалеку. Понад 40 гаражів розтрощені. Зайнялись 3 легкові автомобілі, пошкоджені ще 6. Другий удар здійснено по Холодногірському району, внаслідок чого пошкоджено дві цивільні будівлі.


Читайте також:


Як росіяни нищать харківську інфраструктуру?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень.

З 25 березня у Харкові запрацювало метро, а наступного дня вдалося скоротити інтервали між потягами до 12-13 хвилин у годину пік.

28 березня вдалося зменшити інтервали руху поїздів до 10 хвилин, а в деяких районах міста запустили тролейбуси.

22 квітня, близько 16:40, у Харкові пролунав потужний вибух. Пізніше стало відомо, що росіяни знищили телевежу.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк