Головна - Новини - Росіяни обстріляли дитячий майданчик у Харкові. Є загиблі та поранені (оновлено)

Росіяни обстріляли дитячий майданчик у Харкові. Є загиблі та поранені (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

У середу, 27 березня, у Харкові пролунало щонайменше два вибухи. Є загиблі та поранені.

«Люк» розповідає, що відомо.

Що сталося?

Вибухи пролунали близько 15:50. За словами очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, росіяни поцілили по житловій інфраструктурі в Шевченківському районі міста. Також відомо про загиблих та постраждалих.

«На дану хвилину відомо про одного загиблого. Ще шестеро поранені, двоє у важкому стані. Сильно пошкоджені пʼятиповерхові будинки, де жили люди. Також постраждав інститут невідкладної хірургії. Чим агресор наносив удар по мирним мешканцям Харкова наразі встановлюється»,написав міський голова Харкова Ігор Терехов.


Читайте також:


Оновлено 27 березня, 16:37

Синєгубов заявив, що кількість постраждалих зросла до 10. Серед поранених — чотири дитини.

Оновлено 27 березня, 16:42

Терехов повідомив, що кількість постраждалих зросла до 12.

Оновлено 27 березня, 16:49

Поліція Харківської області повідомила, що зафіксовано два удари по Шевченківському району.

«Поліцейські надають першочергову допомогу постраждалим особам, опитують свідків, документують та вилучають речові докази злочину військовослужбовців російської армії. За порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України», — написали в поліції.

«Суспільне. Харків» повідомило, що росіяни поцілили по дитячому майданчику.

Оновлено 27 березня, 16:53

Керівник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що по Харкову вперше з 2022 року вдарили авіабомбами УМПБ Д-30 СН, виготовленими на базі ФАБ-250.

Зафіксовано два влучання — перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків.

«Я знаю — всі звикли до сигналу повітряної тривоги. Мало хто реагує на нього та ховається в укриття. Але я не втомлюся попереджати — ворог використає і це. Нині застосовує важче озброєння по місту. Тому закликаю — бережіть своє життя та життя дітей і близьких. Зважайте на можливість повторних ударів», — написав він.

Також Ігор Терехов повідомив про зростання кількості поранених до 16.

Фото: Сергій Болвінов

Оновлено 27 березня, 17:08

Внаслідок ударів по Харкову поранені діти, яким 3 місяці, 1,8 року, 10 та 13 років, розказав «Суспільному»у керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

Оновлено 27 березня, 17:08

Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілу частково зруйновано дві п’ятиповерхівки, лікувальну установу, адмінбудівлю та місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок. 

У постраждалих поранення легкого або середнього характеру. Їм надається вся необхідна меддопомога. Мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надана гумдопомога та запропоновано тимчасове житло.

Яка ситуація після останніх обстрілів?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень на період з 25 по 31 березня. Вони досі корегуються, враховуючи непросту ситуацію в електричних мережах Харківщини. Ознайомитись з графіками можна за посиланням.

Пізніше стало відомо, що внаслідок російського обстрілу було повністю зруйновано харківську ТЕЦ-5.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк