Головна - Новини - Росіяни вночі 30 травня вдарили по Харкову та області. Які наслідки?

Росіяни вночі 30 травня вдарили по Харкову та області. Які наслідки?

Час прочитання: < 1 хв

Вночі росіяни обстріляли Харків та область. Пошкоджено газогін та Дергачівську дитячо-юнацьку кінно-спортивну школу.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Вночі, близько 02:05, росіяни вдарили ракетою С-300 по Харкову. За інформацією поліції, пошкоджено критичну інфраструктуру та будинки у Слобідському та Немишлянському районах. Міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону повідомив, що пошкоджень зазнали 23 будинки та газогін.

Правоохоронці повідомили, що внаслідок атаки шестеро людей отримали гостру реакцію на стрес, а одну жінку з легкими пораненнями доставили до лікарні.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.


Читайте також:


Куди ще поцілили росіяни?

Керівник Дергачівської громади Вʼячеслав Задоренко повідомив, що окупанти також вдарили по Малій Данилівці. Там під удар потрапила дитячо-юнацька спортивна школа.

«Будівля не мала жодного відношення до військової інфраструктури. Після звільнення Харківщини від російських окупантів цей заклад почав відновлюватись, тут постійно відбувались реабілітаційні заходи для дітей», — написав Задоренко.

Працівники та вихованці школи доглядали за конями й іншими тваринами, яких налічувалось декілька десятків. Напередодні травневого російського наступу на північ Харківщини, тварини та персонал були евакуйовані на безпечну територію. Це допомогло врятувати їм життя.

Зазначимо, що конюшня, розташована там, є унікальною пам’яткою ХХ століття. Там розташовувалась Харківська зооветеринарна академія.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк