Головна - Новини - Вийшло шоу «Як звучить світ… Україна» зі звуками мирного Харкова

Вийшло шоу «Як звучить світ… Україна» зі звуками мирного Харкова

Час прочитання: 2 хв

24 вересня вийшов пілотний випуск музичного проєкту «Як звучить світ… Україна». Перший епізод присвятили Харкову — шоу знімали в місті за два місяці до початку повномасштабного вторгнення.

«Люк» розповідає, звуки яких харківських локацій можна почути у пілотному випуску.

Що це за проєкт?

Музичний проєкт «Як звучить світ… Україна» зібрав звуки знакових локацій, аби поєднати їх в мелодію та передати звучання того чи іншого міста. 

Пілотний випуск присвячений Харкову — відео відзняли за два місяці до початку повномасштабного вторгнення. 

«Ми довго вагалися, чи викладати дане відео, адже воно було знято російською мовою. Але все ж вирішили дати можливість людям почути мирний, довоєнний Харків, — зазначають автори шоу у пресрелізі.

На нашу думку, випуск досить чутливий, адже усвідомлення того, що та сама Салтівка, в якій бурлило життя, нині частково зруйнована, викликає сум, але водночас і гордість за харків’ян, які вистояли, не здалися та відстояли це прекрасне місто. Це відеозгадка, яким Харків був, і ми впевнені, воно таким ще стане після перемоги».

Пілотний епізод про Харків не випустили рік тому через повномасштабне вторгнення. Наразі усі випуски першого сезону шоу, разом із пілотним, доступні для перегляду.

Які локації Харкова можна «почути» у пілотному випуску?

У пілотному випуску шоу можна почути звуки харківського вокзалу, Салтівки, державної наукової бібліотеки імені Володимира Короленка, хору національного університету імені В.Н. Каразіна, дзвін Свято-Успенського собору тощо. 

«Місто-герой Харків серед міст, яке найбільше постраждало від широкомасштабного вторгнення росії. Але на момент зйомок це був обласний центр з потужною промисловістю, престижною освітою, адже у вишах Харкова навчалися студенти з усього світу, та андеграундними артпросторами, місто ініціативних та креативних людей, сповнене життя, енергії, планів на майбутнє та мрій», — йдеться у пресрелізі. 

Хто займається шоу?

Шоу продюсує творче подружжя українських режисерів Наталії та Євгена Синельникових. Ведучим став композитор та саундпродюсер Євген Філатов (музичні проєкти The Maneken, ONUKA). Окрім Харкова, Філатов також записав звуки Києва, Львова, Чернігова, Одеси і Карпат. 

Наталія та Євген Синельникови, Євген Філатов. Фото: пресслужба проєкту «Як звучить світ… Україна»

Наразі тривають зйомки другого сезону «Як звучить світ… Україна». Переглянути пілотний випуск шоу і стежити за новими відео можна на Youtube-каналі «УкрЮтюбПроєкт».

Олександра Пономаренко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк