Головна » Новини » У Харківській області порахували успішних лелек

У Харківській області порахували успішних лелек

Час прочитання: < 1 хв

На території національного парку «Слобожанський», що знаходиться на Харківщині, порахували лелек. Їх виявилося 38 пар, 35 з яких назвали «успішними».

«Люк» розповідає чому так.

Що там з лелеками?

Протягом липня на території нацпарку у Краснокутській та Богодухівській громадах волонтери рахували лелек.  

«Учасники заходу перевіряли гнізда птахів у різних населених пунктах, фотографували пташенят та збирали дані для науковців. Навіть сильна спека не завадила друзям НПП “Слобожанський” відвідати лелек на Харківщині», — йдеться в дописі.

Всього вони нарахували 38 пар білих лелек, серед них 35 пар успішно виростили 85 пташенят. Це найбільша кількість успішних лелечих пар за одинадцять років спостережень в околицях НПП «Слобожанський». Надалі зібрані дані будуть надіслані міжнародним фахівцям для глобальної оцінки стану популяції цього виду.


Читайте також:


Що це за парк?

Національний природний парк «Слобожанський» — природоохоронна територія в Україні, на території Краснокутської територіальної громади Богодухівського району Харківської області.

Парк розташований на лівому та правому берегах річки Мерла та в місці злиття річок Мерла і Мерчик. Важливими елементами ландшафту є долини річок Мерла, Мерчик та їхніх малих приток. Долини цих двох річок терасовані. Нижня тераса долин — лучна, заплавна, частково заболочена. 

На території парку можна побачити десятки рідкісних видів рослин та тварин.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк