Головна - Новини - Центр протезування Superhumans запустив проєкт про коректне спілкування з людьми, що мають видимі травми війни

Центр протезування Superhumans запустив проєкт про коректне спілкування з людьми, що мають видимі травми війни

Час прочитання: < 1 хв

Центр протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки Superhumans Center спільно з креативною агенцією Havas Ukraine запустили проєкт «Суперлюди всюди» про те, як комунікувати з людьми з видимими травмами війни.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

Автори проєкту «Суперлюди всюди» розробили радник «для кожного, хто хоч раз ніяковів і не знав, що казати, як поводитися при зустрічі в місті з людиною з видимими травмами війни».

«Ми у Superhumans Center пройшли шлях від ступору до невимушеності у спілкуванні з кожним, хто втратив кінцівку чи ж отримав іншу помітну травму. І ми впевнені, що наше загартоване суспільство більш ніж готове пройти теж цим шляхом», — йдеться на сайті проєкту.


Читайте також:


Які поради дають експерти?

У скороченій версії посібника автори радять:

  • Не кидатись допомагати людині на протезах одразу, щоб не бути нав’язливим. Втім, і не проходити повз, бо реалії наших міст можуть банально не дозволяти людині скористатись сходами, тротуарами, та іншою інфраструктурою. Варто ввічливо запитати, чи потрібна допомога.
  • Не дивитися на людину з протезом з жалем, співчутливо, не висловлювати розуміння. Протез — це кінцівка, просто не з крові і плоті, а зі сталі, наприклад.
  • Не бажати людині з протезом одужання, це недоречно. Втрата кінцівки — не захворювання.
  • Не порівнювати на кшталт «а от у мого знайомого було…», бо ж кожна людина переживає унікальний досвід.

Автори просять долучитися до проєкту й український бізнес. Для нього є наліпки з QR-кодом, що веде на сайт проєкту: розмістити наліпки можна біля каси, на дзеркалі у вбиральні, у ліфті чи на дверях закладу. Наліпки можна безкоштовно завантажити за посиланням.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк