Головна » Новини » Терехов пообіцяв зупинити вирубку Основ’янського лісу

Терехов пообіцяв зупинити вирубку Основ’янського лісу

Час прочитання: 2 хв

Міський голова Харкова Ігор Терехов пообіцяв зупинити вирубку Основ’янського лісу. Там планували побудувати черговий кар’єр.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Представниця місцевих жителів Світлана Кураксіна розповіла «Люк», що днями вдалося зустрітися з мером Харкова Ігорем Тереховим та розповісти йому про незадоволення громади через вирубку ділянку хвойного лісу біля Основ’янського озера. Той, за її словами, став на бік громади та пообіцяв зупинити вирубку.

Аналогічну інформацію озвучила і організація «За кращий Харків». За їхніми словами, Терехов зобов’язав ТОВ «Кар’єр Основа» зупинити вирубку та передати спиляні дерева на потреби ЗСУ.

Проте, цих вихідних все одно планується ще одна акція протесту проти вирубки — активісти вішатимуть на деревах шпаківні.


Читайте також:


Що цьому передувало?

Трохи більше тижня тому місцеві жителі помітили з десяток невідомих у формі лісництва, що почали вирубувати Основ’янський ліс. Вони відмовилися надати активістам відповідні документи, проте заявили, що завдання вирубати майданчик вони буцімто отримали «від держави»

Мешканці Жихоря викликали поліцію, і патрульні, що прибули на місце, зареєстрували їхні звернення. Поки йде слідчий процес, вирубку зупинили. 

Після звернень до відповідних служб, з’ясувалося, що ТОВ «Кар’єр Основа» отримала сервітут (право користування землею) у державного підприємства «Ліси України». Інша громадська діячка, теж Світлана, уточнила, що укладений договір стосується розширення кар’єрів:

«Дерева їм не потрібні, вони їх викинуть. Їм потрібен пісок, тому хочуть весь цей ліс вирубити, — повідомила вона у коментарі «Люку». — І все це відбувається без урахування думки місцевих мешканців та всіх харків’ян, які часто тут відпочивають».

Виступаючи проти такого рішення, 9 червня близько 100 небайдужих харків’ян вийшли на мітинг проти вирубки лісу. Аналогічна акція відбулась і 15 червня.

Зазначимо, що після цього на «мітинг» вийшли і працівники ТОВ, що вирубає ліс. В руках у них були надруковані плакати з гаслами по типу «Не відбирайте у нас роботу». В пресрелізі компанії, що є в розпорядженні «Люк», вони заявляють, що всі активісти, які виступають проти вирубки, є «проплаченими».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк