Головна - Новини - У Харкові намагались вирубати ділянку хвойного лісу біля Основ’янського озера

У Харкові намагались вирубати ділянку хвойного лісу біля Основ’янського озера

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові люди, що представились лісниками, рубають живий ліс поруч із Основ’янським озером. Небайдужі громадяни викликали поліцію.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями харківський активіст Артем Приходько опублікував відео, на якому невідомі люди рубають ліс біля Основ’янського озера. На відео вони заявили, що працюють «на державу» та виконують вирубку на основі «лісорубочного білета».

Представниця ініціативної групи місцевих мешканців Світлана Кураксіна розповіла «Люк», що навідалась на місце. Там вона побачила близько 10 чоловіків у формі лісництва, які заявили, що держава дала їм завдання вирубати майданчик на тому місці. 

«Документів вони ніяких не продемонстрували. Далі ми викликали поліцію, одразу приїхав патруль, взяли покази. На цей момент вирубку зупинили. Поки йде слідчий процес, нічого не буде відбуватись», — сказала вона.

lis3

lis2

lis


Читайте також:


Що цьому передувало?

У 2023 році Харківська міська рада планувала дати дозвіл на вирубку лісу на Жихорі — ТОВ «Геосенд» хотіло побудувати там піщаний кар’єр. Тоді активісти виступили проти такого рішення. 

Справа дійшла до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля), яке відмовило компанії у видачі дозвільних документів.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк