Головна - Новини - «Могила». У Харкові покажуть фільм про масові поховання в Ізюмі

«Могила». У Харкові покажуть фільм про масові поховання в Ізюмі

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відбудеться перший допрем’єрний показ фільму «Могила» (The Grave) про масові поховання в Ізюмі. Над стрічкою працювало локальне ЗМІ «Ґвара Медіа» та британська студія 9 Films.

«Люк» розповідає про фільм детальніше.

Що це за фільм?

«Могила» (The Grave) — документальний фільм, що розповідає про воєнні злочини російської окупаційної армії та масові поховання в Ізюмі. Ще у вересні 2022 року, після деокупації регіону, там було знайдено близько 450 тіл — закатовані, розстріляні та загиблі від артилеристських ударів.

Над створенням фільму команда працювала близько року, його прем’єра відбулась 6 листопада у Лондоні, у Харкові ж відбудеться перший допрем’єрний показ в Україні. 

«У фільмі переплітаються жахливі історії жертв окупації з унікальними коментарями українських слідчих і розвідників, які розшукують росіян, винних у військових злочинах», — розповідають автори.

Трейлер стрічки можна подивитись тут.

Скріншот із трейлера фільму «The Grave»


Читайте також:


Де можна побачити фільм?

Показ у Харкові відбудеться 23 грудня о 15:00. Локацію повідомлять пізніше у зв’язку із заходами безпеки. Для того, щоб потрапити на подію необхідно обов’язково зареєструватися по посиланню

Програма передбачає: знайомство з командою видання, welcome-drink, перегляд документального фільму та обговорення стрічки.

Вхід коштуватиме 200 гривень, для учасників «Ґвара-Спільноти» — безкоштовно.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — кадр із трейлера фільму

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк