Головна - Новини - А що сталось? Бар «Поза зоною» з сексистськими позиціями у меню тимчасово закрився

А що сталось? Бар «Поза зоною» з сексистськими позиціями у меню тимчасово закрився

Час прочитання: < 1 хв

Харківський бар «Поза зоною» зі скандальними позиціями у меню, по типу «Мрія педофіла» та «Зґвалтований», тимчасово закрився.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями на Instagram-сторінці бару «Поза зоною» в описі з’явилось уточнення, що заклад тимчасово не працює. «Люк» подзвонив по контактному номеру, де журналісту відповіли російською мовою:

«Коли відкриємось, тоді і відкриємось, вас це турбувати не повинно», — заявила жінка, що відповіла за номером.

Зазначимо, що у коментарі виданню «Накипіло» у барі заявили про ребрендінг, який може зайняти «до місяця».


Читайте також:


Що цьому передувало?

Кілька місяців тому в центрі Харкова, на території Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка, відкрився коктейль-бар «Поза зоною». Пізніше користувачі соцмереж звернули увагу, що меню бару переповнене назвами коктейлів, які порушують законодавство України «Про рекламу». 

Наприклад, серед назв: «Мрія педофіла», «Глибока глотка», «Перший секс», «Німфоманка», «Повія», «Підкорення» тощо. У підписах до коктейлів згадуються «упругий та округлий апельсин, як цицьки твоєї улюбленої моделі на онліфанс (закреслено)», «кремова, як член після мінету (закреслено), полуниця» тощо.

Крім цього, у меню був коктейль «69», в описі якого йшлося про «незабутній, як зґвалтування» смак та напій з назвою «Зґвалтований». На момент публікації власники закладу видалили ці позиції з меню у своєму Instagram-акаунті.

У відповідь на обурення в соцмережах заклад почав заявляти, що нічого поганого в цьому не бачить, а коментаторів назвав «купкою дітей, які намагаються щось довести». Крім цього, власники заявили, що вважають назви коктейлів «гумором», запропонували їм скуштувати коктейль «Врот» та почали прикриватися нібито «допомогою ЗСУ».

Зазначимо, що «Люк», харківське медіа «Накипіло», низка ГО та громадян подали відповідні звернення до Держпродспоживслужби.

Тоді ж відбувся мітинг проти діяльності бару. А пізніше Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження щодо харківського бару «Поза зоною».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк