Головна - Новини - В Україні планують екранізувати «Тореадорів з Васюківки» Нестайка

В Україні планують екранізувати «Тореадорів з Васюківки» Нестайка

Час прочитання: < 1 хв

Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков планують екранізувати трилогію Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фільм?

Режисери стрічки Роман Краснощок та Антон Чистяков розповіли «Суспільне Культура», що отримали права на екранізацію популярного дитячого роману Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». 

Режисери зазначили, що любили цю трилогію ще зі шкільних часів та мріяли побачити її екранізацію. «Тепер ми можемо здійснити не лише мрію свого дитинства, а й мрію всіх інших дітей», — зазначили Роман та Антон. 

Продюсеркою фільму стане Вероніка Степанчук, відома роботою над такими фільмами, як «Мої думки тихі», «Як там Катя» та «Спадок брехні». Деталі щодо знімальної команди та касту поки невідомі.


Читайте також:


Що це за книга?

«Тореадори з Васюківки» — трилогія українського письменника Всеволода Нестайка, написана у 1963-1970 роках.

За сюжетом двоє друзів Ява та Павлуша, що живуть у селі, бажають прославитися на весь світ. Для цього вони намагаються стати тореадорами, зловити іноземних шпигунів, підкорити Київ та багато іншого.

У 2004 році автор дещо змінив текст, вилучивши ідеологічні радянські нашарування, застарілі вирази та незрозумілі сучасному читачу деталі і додав нові сюжетні лінії.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк