Головна - Новини - У Харкові відновлюють трамвайну колію на Мироносицькій

У Харкові відновлюють трамвайну колію на Мироносицькій

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові проводять роботи з відновлення трамвайної колії на вулиці Мироносицькій. Через це на частині дороги більше ніж на місяць заборонили рух.

«Люк» розповідає, що відомо про реконструкцію.

Чому перекрили дорогу?

В четвер, 7 грудня, Харківська міська рада повідомила, що рух транспорту на вулиці Мироносицькій, на ділянці від вулиці Весніна до площі Першого Травня, заборонений до 12 січня. 

В міськраді пояснили, що це пов’язано з проведенням робіт з відновлення трамвайних колій. Об’їхати закриту ділянку можна прилеглими вулицями Весніна, Сумською, площею Першого Травня тощо.


Читайте також:


Чому демонтували колію?

Частину колії на Мироносицькій демонтували ще у травні 2022 року, що унеможливило рух трамваю №12. Тоді вже колишній заступник мера Харкова з інфраструктурних питань Євген Водовозов заявив, що колії зняли для реконструкції. 

Вже в березні мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що дорогу на Мироносицькій розкопали. Він пояснив це ремонтом водогону. Тоді ж він заявив, що трамвай на цій ділянці буде збережено, «хоч це і недоцільно, але є така традиція».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк