Головна » Новини » У Харкові з’явилась нова концертна формація «ТВІНС». Спілкуємось з одним із її засновників

У Харкові з’явилась нова концертна формація «ТВІНС». Спілкуємось з одним із її засновників

Час прочитання: 2 хв

30 вересня у Харкові відбудеться концерт українського інді, організований формацією «ТВІНС». Вони починали зі зйомок відео з виступів українських артистів, але поступово перейшли до безпосередньої організації концертів.

«Люк» розповідає про формацію детальніше.

З чого починались «ТВІНС»?

«ТВІНС» — це двоє Віталіків з Харкова, Питомець та Соббер. В коментарі «Люк» перший розповів, що почалося все влітку 2023 року, коли йому в рекомендації на YouTube потрапився канал NEOPUNKFM. Там два хлопця ходили на концерти альтернативної музики і «зад**чували людей дурними питаннями».

Тоді Питомець та Соббер вирішили, що зможуть робити те ж саме, тільки з українськими інді-артистами. Їм сподобалось, що фокус у відео робився не на артистах, а на їх аудиторії: наприклад, вони «намагалися визначити рівень інтернет-залежності фанатів 100 gecs, або шукали мужиків-маніпуляторів на концертах The Garden».

«Ми знайшли оператора серед знайомих, написали собі штук п‘ять таких самих дурних запитань і пішли на концерт “Джозерс” і LYKHO у Харкові. Все пішло трохи не по плану, і з питаннями ми пішли вже не до слухачів, а до самих артистів. Тобто про*бали всю концепцію прямо з порога. Але це нам сподобалось навіть більше, тож ми продовжили знімати концерти, виловлювати музикантів після них і просити трохи пообщаться з нами на камеру», — розповів Віталій Питомець.

Як «ТВІНС» прийшли до організації концертів?

Питомець каже, що організовувати концерти мріяв ще з 17 років, коли побачив, що гурт  IAMX приїжджає в Київ та Львів, а у Харків — ні. «Як обично, бл*ть», — додає Віталій.

«Звісно, взяти і заоргати його самостійно я не міг, але дуже захотілося займатися саме цим і привозити у своє місто гурти, на які я сам сходив би. А ще ми з Соббером після наших поїздок зі зйомками у Київ дуже надихнулися тим, що там відбувається. Це і велике концертне ком‘юніті, і відчуття, що нова українська музика — це те, що відбувається поруч з тобою, прям тут, десь на сусідній вулиці. 

Дуже хотілося привнести щось подібне у Харків, бо тут, принаймні для нас, це так не відчувалося», — каже Питомець.

В першу чергу, додає він, «ТВІНС» хочуть розвивати спільноту навколо проєкту, далі — є бажання привозити у Харків «великих» артистів.

ТВІНС

Віталій Соббер (зліва) та Віталій Питомець (справа)

Яким буде перший?

Днями «ТВІНС» повідомили, що повертаються, відтепер — в офлайн-форматі. Першою їхньою подією став концерт українського інді:

  • «пропаща сила» «інді-рок на суржику, який відчувається, наче вечірні обійми на прощання біля під‘їзду»;
  • headachee «гіпнотичний дрім-тріп-поп, що працює, як ліки від головного болю»;
  • Фіалка та Ален Арівуні «експресивний і щирий псих-фолк під укулеле і бас-гітару».
1190_tvins

Концерт розпочнеться 30 серпня о 18:30 у Kazka Bar, (вул. Григорія Сковороди, 25).

Квитки за посиланням.

Питомець додає, що одразу після анонсу їм написали з харківського гурту SEXTUR, тож один з наступних концертів може бути за їхньої участі.

«Було б прикольно зробити їм спільний концерт наприклад, з “Апатією”, бо вони схожі за жанром і теж жоско роз*обують в лайві. Взагалі, це частина нашого підходу: ми хочемо як залучати харківських виконавців, так і привозити їх з інших міст, і бажано робити так в рамках кожного окремого івента», — сказав він.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк