Головна - Новини - Давайте після свят. Суд щодо трамвайних колій на Весніна перенесли на січень

Давайте після свят. Суд щодо трамвайних колій на Весніна перенесли на січень

Час прочитання: < 1 хв

Засідання у справі по демонтажу трамвайних рейок на вулиці Весніна повернули на підготовчу стадію. Тепер справу розглядатимуть аж в наступному році.

«Люк» розповідає про чергове засідання та його результати.

Що відбулось на суді?

14 грудня у Харківському окружному адміністративному суді пройшло чергове засідання у справі про демонтаж трамвайних колій на Весніна

Під час останніх слухань представниця Харківської міської ради заявила, що рейки демонтувало КП «Міськелектротранссервіс» (МЕТС) за власним рішенням. Тому позивачі подали клопотання про залучення Департаменту інфраструктури міськради в якості відповідача, а Департамент житлово-комунального господарства та представника «Міськелектратранссервісу» — як третю сторону. Суд задовольнив це звернення.


Читайте також:


На сьогоднішньому засіданні представниці міськради заперечували таке клопотання, заявляючи, що розповсюдження позовних вимог на нового відповідача неможливе. Також вони виступили проти клопотання позивачів про закриття підготовчого засідання і переходу до розгляду справи по суті, мотивуючи це тим, що у них є ще один день на подання відзиву [процесуального документу, в якому викладається позиція сторони щодо позову, — «Люк»].

Сторона позивачів погодилась продовжити підготовче засідання. Суд ухвалив таке рішення і назначив наступне слухання на 11 січня 2024 року.

Що буде далі?

Адвокат позивачів Андрій Коломійцев розповів «Люку», що тепер його сторона має дочекатись відзиву та ознайомитись з ним. 

«Хто їм не давав за 15 днів це зробити [подати відзив] — незрозуміло, але, формально, право є. Ну, і нам теж цікаво, тому ми погодились продовжити підготовче засідання. До наступних слухань вони надають відзив, ми його отримаємо, почитаємо та надамо відповідь», — розповів він.

11 січня, на думку адвоката, підготовче засідання мають закрити та назначити розгляд справи по суті. За словами Коломійцева, таким чином, на кінець січня «може бути якесь рішення по справі».

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк