Головна - Новини - Харківський департамент ЖКГ знову не з’явився на суд по справі трамваю на Весніна

Харківський департамент ЖКГ знову не з’явився на суд по справі трамваю на Весніна

Час прочитання: 2 хв

У Харкові триває судовий процес щодо демонтажу трамвайної колії на вулиці Весніна. На чергове засідання 11 січня не з’явився Департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради. Наступного разу суд почне розглядати справу по суті.

«Люк» ділиться подробицями

З приводу чого відбувався цей суд?

Сьогодні, 11 січня, у Харківському окружному адміністративному суді пройшло чергове засідання щодо демонтажу трамвайних колій на вулиці Весніна влітку 2022 року. На нього вкотре не з’явилися представники міського Департаменту ЖКГ, яких суд залучив до справи як третіх осіб.

Представниця міськради Ілона Гевел у зв’язку з цим попросила перенести засідання і повідомити Департамент письмово, проте суддя Анатолій Бідонько відхилив клопотання.

Суддя Анатолій Бідонько веде справу з червня 2023 року
Суддя Бідонько веде справу з червня 2023 року

Також безпосередньо перед засіданням представниці міськради подали відзив, який обіцяли надати ще минулого місяця. У ньому міський Департамент інфраструктури зазначає, що за своїм статутом не може втручатися у діяльність КП «МіськЕлектроТрансСервіс». Оскільки дане КП є окремим суб’єктом господарювання, на думку Департаменту, він не має контролювати його діяльність — на кшталт демонтажу рейок на вулиці Весніна у 2022 році.


Читайте також:


Які вимогли винесли на суд позивачі?

Представник позивачів адвокат Андрій Коломійцев на засіданні надав суду додаткові пояснення щодо позовних вимог. У документі перелічено, чого саме хочуть домогтися усі троє позивачів від міськради, зокрема:

  • визнати неправомірними дії (або бездіяльність) міськради та відповідних департаментів щодо реконструкції вулиці Весніна;
  • зобов’язати міськраду відновити трамвайну колію на цій вулиці;
  • визнати протиправним виділення коштів на демонтаж рейок;
  • визнати дії міськради на вулиці Весніна такими, що протирічать Генеральному плану Харкова від 23.06.2004 та Програмі розвитку міського електротранспорту на 2021-25 роки;
  • обов’язати міськраду привести стан вулиці Весніна у відповідність до цього генплану. 

Наступне засідання у цій справі відбудеться 19 січня о 10:00.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк