Головна - Новини - Вийшов трейлер фільму «Я і Фелікс» з Іздриком у головній ролі

Вийшов трейлер фільму «Я і Фелікс» з Іздриком у головній ролі

Час прочитання: 2 хв

Опублікували трейлер фільму «Я і Фелікс» режисерки Ірини Цілик. Це екранізація роману письменника і військового Артема Чеха «Хто ти такий?». Одну з головних ролей у стрічці зіграє український прозаїк, поет Юрій Іздрик.

«Люк» розповідає про стрічку детальніше.

Що це за фільм?

Фільм та книжка розповідають історію дорослішання хлопчика Тимофія в 90-х роках через призму його стосунків з друзями, сім’єю та колишнім розвідником і солдатом ГРУ Феліксом. Ця людина, яку сильно травмували війни, зіграє у житті Тимофія важливу роль.

Фелікса у стрічці зіграв український письменник Юрій Іздрик. Восьмирічного хлопця Тимофія грає Андрій Чередник, син Артема Чеха й Ірини Цілик. У фільмі також зіграли українські актори Анастасія Карпенко, Володимир Гладкий, Андрій Ісаєнко та інші.

«Я знімала цей фільм найперше для українських глядачів і глядачок, тобто це глядацьке кіно, — написала Ірина Цілик.

Перші покази в Україні підтвердили мої відчуття, що фільм попадає в доволі різні цільові аудиторії. “Наступного разу приведу маму”, “Треба було брати своїх підлітків”. Мені здається, так і є. Я знімала кіно для нас (покоління людей, що були підлітками в 90-ті), для наших дітей, але також і для наших батьків, з якими багато про що варто поговорити».

Фільм вийде в український прокат 11 квітня цього року.


Читайте також:


За якою книгою знятий фільм?

Роман «Хто ти такий» авторства Артема Чеха видали у Meridian Czernowitz в 2021 році. Тоді ж він став «Книгою року BBC». 

«”Хто ти такий?” — час від часу запитує малолітнього Тимофія його контужений далекою війною ворог і друг, мучитель і наставник Фелікс. “Хто я такий?” — запитує себе наприкінці роману майже дорослий автобіографічний Тимофій. Шлях від першого питання до другого є неминучим для героя будь-якого роману виховання. 

У випадку Артема Чеха — виховання в тіні відразливого досвіду чужої війни, що раптом виявляється моральною і фізичною підготовкою до власної, хоча якраз її ми у цьому романі не знайдемо. Але, можливо, знайдемо всі ті дитячо-юнацькі ініціації, крізь які нам самим довелося продиратися до зовсім не такого, як очікувалося, дорослого життя», — йдеться в анотації.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк