Головна - Новини - У Харкові відкриється виставка переможців World Press Photo

У Харкові відкриється виставка переможців World Press Photo

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відкриється виставка переможців щорічного конкурсу World Press Photo за 2022 рік. На ній буде представлена і фотографія українського документаліста Євгена Малолєтки.

«Люк» розповідає, що відомо про виставку.

Що відомо про виставку World Press Photo?

Фотографії на виставці переможців World Press Photo відображають головні новини 2022 року: від документації війни в Україні та історичних протестів в Ірані до реалій Афганістану під контролем Талібану та кліматичної кризи в Марокко, Австралії, Перу і Казахстані.

На виставці представлять роботи 24 регіональних переможців з 23 країн світу. Глобальним переможцем World Press Photo у 2023 році став український фотограф Євген Малолєтка зі світлиною «Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі», яку він зняв під час перебування в оточеному місті в березні 2022 року. 

Європейське журі цьогоріч очолювала Катерина Радченко, кураторка та засновниця міжнародного фестивалю сучасної фотографії Odesa Photo Days.

«Для мене особисто було дуже важливо показати виставку у Харкові, місті, яке стало одним з символів незламного спротиву російській агресії і досі живе під постійною загрозою. Для журі було важливо відзначити історії з України і не уникати при цьому шокуючих зображень, тому що війна є війна, і світ має бачити її саме такою», — розповідає Катерина Радченко.

Виставка відкриється 12 січня в «ЄрміловЦентрі» (Майдан Свободи, 4) і триватиме два тижні. Вхід вільний.


Читайте також:


Що це за конкурс?

World Press Photo — конкурс, започаткований групою голландських фотографів у 1955 році. З тих пір його проводять щороку, відзначаючи роботи авторів, які зафіксували головні події.

«За цей час світ постійно змінювався, а нові розробки в медіа та технологіях змінили журналістику та оповідання, — кажуть організатори.

Наша місія розширилася, і ми використовуємо наш досвід, щоб вести візуальних журналістів, оповідачів і аудиторію по всьому світу через цей складний і захоплюючий ландшафт. Наша мета — поєднати світ із важливими історіями».

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — фото Євгена Малолєтки

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк