Головна - Новини - Харківський ЛітМузей відкрив вуличну виставку фотографа Юрія Ворошилова

Харківський ЛітМузей відкрив вуличну виставку фотографа Юрія Ворошилова

Час прочитання: < 1 хв

Літературний музей Харкова на вихідних відкрив вуличну виставку, присвячену пам’яті знакового харківського фотожурналіста Юрія Ворошилова, який помер місяць тому у німецькій клініці. 

Ворошилов став відомим завдяки своїм фоторепортажам ліквідації аварії на ЧАЕС, грузинських добровольців у ЗСУ, а також боїв під час проведення антитерористичної операції на Донбасі.

«Люк» ділиться подробицями.

Харківський фотожурналіст Юрій Ворошилов помер місяць тому у Німеччині, де він лікувався від онкології.

Минулої суботи, 15 липня, Харківський ЛітМузей відкрив вуличну виставку на його честь. Вона називається «Слобідська Україна» і складається з робіт Ворошилова, які зберігаються в архіві музею.

Юрій Ворошилов став відомим у 1986 році, коли фотографував із кабіни військового вертольота зруйнований енергоблок Чорнобильської АЕС. Згодом він організував мобільну виставку, розповідаючи всьому регіону про ліквідацію аварії. В його об’єктиві також було життя Харкова вже у незалежній Україні, Помаранчева революція, бої з росіянами на Донбасі тощо.

«Людина-стихія, людина-петарда, людина-вогонь, —  згадує про нього письменник Сергій Жадан на своїй Facebook-сторінці. — Іноді здавалося, що його цікавив не так результат, як процес — вічне горіння, постійне сперечання, невпинне докопування до чогось головного».

Серед останніх проєктів Юрія Ворошилова — «Грузинський легіон», «Савур-Могила» та «Неоголошена війна», які розповідають про учасників боїв з російськими військами на Донбасі.

Антон Алохінссон, фото — Катерина Переверзева, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк