Головна - Новини - «20 днів у Маріуполі» виходить у прокат на Takflix

«20 днів у Маріуполі» виходить у прокат на Takflix

Час прочитання: 2 хв

21 березня фільм «20 днів у Маріуполі» стане доступним на українському стримінгу Takflix.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

11 березня, після перемоги фільму харківського режисера Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» у номінації «Найкращий документальний фільм» премії «Оскар», на сторінці Takflix у соцмережі Х з’явилась інформація про дату прокату на їхньому стримінгу.

«21 березня — прем’єра “20 днів у Маріуполі» на Такфлікс”», — написали там.


Читайте також:


Що це за стримінг?

Takflix — онлайн-платформа, що працює за принципом «відео на запит», де можна легально дивитися українські фільми. Назва платформи є «алюзією на американський стримінговий сервіс Netflix»

Платформа заснована режисеркою і продюсеркою Надією Парфан, та розпочала свою роботу у тестовому режимі 31 грудня 2019 року. На платформі доступні як повно-, так і короткометражні фільми. Takflix також презентує тимчасові проєкти, створені у колаборації з іншими організаціями, пристосовані до певних подій. Половину прибутку від продажу квитків отримують режисери та творці фільмів, розміщених на платформі.

Де ще можна подивитись фільм в Україні?

З 14 березня фільм повертають в український прокат, повідомили в «Артхаус Трафік».

Подивитися фільм можна буде в кінотеатрах Києва, Броварів, Бучі, Вишневого, Вінниці, Дніпра, Дрогобича, Житомира, Запоріжжя, Івано-Франківська, Ізмаїла, Кам’янця-Подільського, Коломиї, Кременчука, Кривого Рогу, Луцька, Львова, Нововолинська, Одеси, Олександрії, Рівного, Софіївської Борщагівки, Сум, Узина, Умані, Харкова, Хмельницького, Черкас, Чернівців. Список кінотеатрів шукайте за посиланням.

Що відомо про фільм «20 днів у Маріуполі»?

Стрічка розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення: обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Окрім Мстислава Чернова, над фільмом «20 днів у Маріуполі» працювала команда інформагентства Associated Press (зокрема, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко) та монтажери найдовшого документального серіалу телерозслідувань FRONTLINE

Прем’єра відбулась 20 січня 2023 року на фестивалі незалежного кіно Sundance в США. Там стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Також фільм здобув низку нагород від Міжнародного кінофестивалю у Клівленді (США), DocAviv (Ізраїль), DocEdge (Нова Зеландія), Cinema for Peace (Німеччина), Royal Television Society та Sheffield DocFest 2023 (Велика Британія). У травні творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією.

У ніч на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася 96-та церемонія нагородження кінопремією «Оскар». «20 днів у Маріуполі» визнали найкращим документальним фільмом минулого року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк