Головна - Новини - До телеверсії «Оскара» повернули момент із нагородженням «20 днів у Маріуполі»

До телеверсії «Оскара» повернули момент із нагородженням «20 днів у Маріуполі»

Час прочитання: 2 хв

До міжнародної телеверсії церемонії вручення премії «Оскар» повернули нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» та промову режисера Мстислава Чернова.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

20 березня «Суспільне» повідомило, що до міжнародної телеверсії «Оскара» повернули нагородження стрічки «20 днів у Маріуполі» та промову Мстислава Чернова. Це відбулося після відповідного звернення «Суспільного мовлення» та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до Американської кіноакадемії та компанії Disney.

Disney, яка займається міжнародним ліцензуванням шоу, надіслала оновлену скорочену версію телеканалам-трансляторам у всьому світі.

«Ця перемога команди Мстислава Чернова має велике значення не лише для української кіноіндустрії, а й для всіх українців — зрештою, саме це ми побачили у тисячах відгуків у соціальних мережах, — прокоментував виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне. Культура» Лук’ян Галкін.

Ефект цієї події на міжнародній арені, безумовно, буде потужним і тривалим, ця перемога і потужна промова Мстислава Чернова вже посіла своє почесне місце в історії кіномистецтва».


Читайте також:


Що цьому передувало?

11 березня о 20:30 на телеканалі «Суспільне Культура», який є ексклюзивним транслятором церемонії вручення «Оскара» в Україні, мали показувати її скорочену телеверсію. Однак після отримання матеріалів команда телеканалу виявила, що бракує моменту з нагородженням фільму «20 днів в Маріуполі» разом із промовою режисера Мстислава Чернова. Виявилось, що вирізали всю номінацію «Найкращий документальний фільм».

На «Суспільному» зауважили, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про російського опозиційного політика Олексія Навального, «знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду».

Представники Disney Entertainment заявили у відповіді на запит Української служби Голосу Америки, що окремі категорії шоу не вдалося включити в 90-хвилинну версію через часові обмеження. При цьому вибір номінацій для скороченої версії визначили нібито заздалегідь упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

Де подивитись фільм «20 днів у Маріуполі»?

З 21 березня фільм вийшов в український онлайн-прокат. Його можна подивитись на наступних платформах:

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк