Головна - Новини - Мстислава Чернова запросили до журі Американської кіноакадемії, яка присуджує «Оскар»

Мстислава Чернова запросили до журі Американської кіноакадемії, яка присуджує «Оскар»

Час прочитання: < 1 хв

Режисера документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова запросили долучитися до журі Американської академії кіномистецтв і наук, що присуджує «Оскар».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

До журі Американської академії кіномистецтв і наук запросили 487 нових членів, повідомляє The Guardian. Видання зазначає, що у разі згоди, Чернов зможе голосувати за лауреатів у номінації «Найкращий документальний фільм» на кінопремії «Оскар».

Зазначимо, що запрошення отримав і одіозний режисер Сергій Лозиниця, що висловлював неоднозначну позицію стосовно російського вторгнення в Україну.

Якщо всі члени погодяться увійти до журі, то їхня кількість зросте до 10 910.


Читайте також:


Що відомо про Мстислава Чернова?

Мстислав Чернов — режисер родом з Харкова. Став всесвітньо відомим завдяки стрічці «20 днів в Маріуполі»

Фільм розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення: обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Окрім Мстислава Чернова, над фільмом «20 днів у Маріуполі» працювала команда інформагентства Associated Press (зокрема, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко) та монтажери найдовшого документального серіалу телерозслідувань FRONTLINE

Прем’єра відбулась 20 січня 2023 року на фестивалі незалежного кіно Sundance в США. Там стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Також фільм здобув низку нагород від Міжнародного кінофестивалю у Клівленді (США), DocAviv (Ізраїль), DocEdge (Нова Зеландія), Cinema for Peace (Німеччина), Royal Television Society та Sheffield DocFest 2023 (Велика Британія). У травні творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією.

У ніч на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася 96-та церемонія нагородження кінопремією «Оскар». «20 днів у Маріуполі» визнали найкращим документальним фільмом минулого року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк