Головна - Новини - У колишньому парку Артема частково прибрали радянську символіку

У колишньому парку Артема частково прибрали радянську символіку

Час прочитання: < 1 хв

У харківському парку Машинобудівників демонтували кілька символів радянської пропаганди на Алеї Слави. Втім, більшість з них і досі залишається на своєму місці.

«Люк» розповідає детальніше.

У харківському парку Машинобудівників, що до 2015 року носив ім’я більшовика Артема, демонтували кілька символів російської пропаганди. Про це повідомляє Telegram-канал проєкту «Деколонізація Україна».

Центральне місце у парку займає Алея Слави із рядом стел, присвячених німецько-радянській війні 1941-1945 років. Кожна з них несла радянські лозунги та комуністичні червоні зірки. Тепер зірки побілили, а табличку зі згадкою Москви демонтували.

«1941. Вставай страна огромная, вставай на смертный бой. На призыв партии, Родины-матери советский народ ответил: все для фронта, все для победы. Я умираю, но не сдаюсь — такова клятва защитников отечества. Разгром гитлеровцев под Москвой», — було зазначено на табличці.

Стели у Парку Машинобудівників
Стела у Парку Машинобудівників. Фото: «Деколонізація Україна»

Кілька тижнів тому громадські діячі вже зверталися до влади Харкова з вимогою демонтувати цю табличку, а також пам’ятний знак на честь більшовицького діяча Артема. Втім, останній досі залишається на місці, як і пам’ятники «воїнам-афганцям» та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, встановлені анонімними комінтернівцями.

Антон Алохінссон, фото — «Деколонізація Україна», обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк