Головна - Новини - У Дергачівській громаді завершують відновлення 27 багатоповерхових будинків

У Дергачівській громаді завершують відновлення 27 багатоповерхових будинків

Час прочитання: < 1 хв

Харківська обласна військова адміністрація (ХОВА) у цьому році планує здати в експлуатацію 27 багатоквартирних будинків у Дергачах та Руській Лозовій, які почали ремонтувати після російських обстрілів ще минулого року.

«Люк» ділиться подробицями.

У Дергачівській громаді продовжується відновлення житлових будинків, пошкоджених російськими обстрілами. Детальніше про це розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва:

«27 багатоквартирних будинків у Дергачах та Руській Лозовій плануємо здати в експлуатацію цього року — продовжуємо повертати життя у постраждалі від війни громади, — зазначив він. — Після всіх відновлювальних робіт люди зможуть повернутися у свої помешкання».

Відновлення багатоповерхових будинків у Дергачівській громаді вже завершують

Відновлення багатоповерхових будинків у Дергачівській громаді завершують

Відновлення багатоповерхівок у Дергачівській громаді


Читайте також:


Синєгубов також додав, що торік спільним коштом влада розпочала капітальний ремонт житла у громаді, зокрема: 

  • у самих Дергачах та селищі Слатине завдяки іноземній допомозі відремонтували покрівлі в 12 багатоквартирних будинках; 
  • 17 дахів відновили коштом місцевого бюджету; 
  • у більш як 1000 будинках приватного сектору усунули наслідки обстрілів завдяки волонтерам. 

Зараз у пріоритеті ХОВА — відновити критичну інфраструктуру. У громаді відбудували п’ять із семи котелень та забезпечили їх генераторами високої потужності. Додатково збираються відновити Дергачівський будинок культури, зруйнований російськими ракетами.

Також у Дергачах планують відбудувати інклюзивний дитячий центр, пошкоджений російськими обстрілами ще навесні 2022 року. Оголошена вартість ремонту становить понад 20 мільйонів гривень. Його профінансують з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Антон Алохінссон, фото — ХОВА, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк