Головна - Новини - Харківський притулок для тварин хоче замовити спецавтомобіль у фірми, пов’язаної з РФ

Харківський притулок для тварин хоче замовити спецавтомобіль у фірми, пов’язаної з РФ

Час прочитання: 2 хв

Харківський муніципальний притулок для тварин збирається закупити спеціальний автомобіль для перевезення тварин у компанії, один з засновників якої досі веде бізнес в окупованому Криму.

«Люк» розбирався у ситуації.

Що саме хоче замовити притулок для тварин?

Харківський міський притулок для тварин (КП «Центр поводження з тваринами») наприкінці червня відкрило тендер на купівлю спеціалізованого вантажного автомобіля для транспортування тварин. Він має бути 2024 року випуску та мати вантажність близько 1,6 тонни.

Сума закупівлі становила 1,55 мільйона гривень, проте торги не відбулися — єдиним учасником стало ТОВ «Авторіна». За тиждень КП зареєструвало новий тендер на ту ж суму, і знову єдиним учасником стала «Авторіна». Зараз торги перебувають на стадії кваліфікації переможця.


Читайте також:


Що не так з можливим переможцем тендеру?

ТОВ «Авторіна» було засновано наприкінці 2013 року, її основною діяльністю є торгівля автотранспортними засобами, їхнє технічне обслуговування та ремонт.  Міський притулок для тварин є не єдиним її клієнтом — компанія регулярно виграє тендери від інших комунальних підприємств Харкова.

Згідно з відкритими даними з системи YouControl, одним із засновників «Авторіна» є Дмитро Дівульський. Його видалили зі списку вигодонабувачів 3 жовтня 2023 року — рівно за 10 років після утворення фірми. Дівульский є співзасновником близько десятка компаній у Харкові, більшість з яких зареєстровані за однією і тою ж адресою: вулиця Велика Панасівська, 29.

Також серед співвласників одразу декількох компаній значаться бізнес-партнери Дівульского Володимир Болдирєв та Дмитро Черкаський. На відміну від «Авторіна», з числа бенефіціарів цих підприємств Дівульського досі не викреслено.

Також Дівульский має бізнес в окупованій росіянами Автономній республіці Крим. Зокрема йому належить 26% компанії «Дари Криму», яка займається переробкою та консервуванням риби, ракоподібних та молюсків. Компанію було засновано ще у 2004 році, проте в січні 2015 її успішно перереєстрували за російським законодавством, вона досі працює та сплачує податки до бюджету країни-агресора.

Дмитро Дівульский з 2015 року веде бізнес в окупованому Криму
Дмитро Дівульский з 2015 року веде бізнес в окупованому Криму

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк