Головна - Новини - Вигул собак тільки з повідцем. У Харкові оновили правила утримання тварин

Вигул собак тільки з повідцем. У Харкові оновили правила утримання тварин

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові оновили правила утримання домашніх тварин. Тепер собак необхідно вигулювати обов’язково з повідцем, а небезпечних — ще й у наморднику.

«Люк» розповідає детальніше.

Що змінилось?

Сьогодні, 30 квітня, на позачерговій сесії Харківської міської ради затвердили нові правила утримання домашніх тварин. 

«Відповідне рішення було ухвалене з метою вдосконалення нормативно-правової бази з питань утримання домашніх тварин у Харкові та поводження з безпритульними тваринами на території громади», — йдеться на сайті міськради.

Згідно з новими правилами, власникам домашніх тварин забороняється вигулювати собак без повідця, а собак небезпечних порід (відповідний перелік затверджений постановою Кабміну), — без намордника поза межами огородженого майданчика для вигулу та дресування собак.


Читайте також:


Чому це важливо?

Протягом 2023 року до Харківської міської ради надійшло 137 звернень громадян щодо порушень встановлених норм утримання безпритульних та домашніх тварин. Зокрема, харків’яни скаржились на те, що деякі власники тварин допускають їх самовигул та безконтрольне розмноження, а також не забезпечують належними умовами утримання. 

Нові правила посилюють відповідальність власників тварин за їх утримання, встановлюють норми площі для домашніх тварин, які утримуються в житловому приміщенні або вольєрі з урахуванням розміру тварини тощо. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк