Головна - Новини - Юля Пілюля презентує зін про Донбас у галереї «Творче нежить»

Юля Пілюля презентує зін про Донбас у галереї «Творче нежить»

Час прочитання: 2 хв

Харківське мистецьке об’єднання «Творче нежить» анонсувало презентацію зіна кураторки та мисткині Юлі Пілюлі «Донбас назавжди зі мною».

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Що відбудеться?

У суботу, 17 лютого, у новому просторі об’єднання «Творче нежить» відбудеться презентація самвидаву Юлі Пілюлі з коміксом про її досвід переселенки з Донбасу у 2014 році.

«Я стала переселенкою з Донбасу у 2014 році, у свій 18-й день народження. Певно, то був якісь обряд ініціації… про це я зробила комікс у 2022 році. Також у збірці є історія про Святогірськ — це для мене місто ностальгії: там я розказую молодшій сестрі та вітчиму-шотландцю хороші історії про Донбас. Я кожного року їздила у Святогірськ. Донбас для мене — це надія, памʼять та дитинство. А такі речі назавжди залишаються у серці», — розповідає Юля Пілюля.

Також у програму презентації увійде перегляд епізоду телевізійного сюжету про відкриття Донбас-арени, де виступала співачка Beyoncé

Зазначимо, що зін надруковано в межах проєкту Zine Beginning for Makers за організації «гарелея Неотодрешь» та Української zine-спільноти та підтримки Global Fund for Children.


Читайте також:


Як потрапити на подію?

Презентація відбудеться в суботу, 17 лютого о 16:00. Новий простір галереї «Творче нежить» розташований на другому поверсі культурно-громадського центру «Друк», що на Гончарівському бульварі, 10/2.

Вхід на подію вільний.

На презентації зін можна придбати за 250 гривень.

Що це за об’єднання?

Мистецьке об’єднання «Творче нежить» — це четверо харківських художників та фотографів: Магран Тата, Марія Квітма, Юлія Яковенко та Аутсайдер (Ярослав). Ідея створити власний творчий простір з’явилася навесні 2023 року. До того вже був досвід організації виставки «Проекції 220022» у кав’ярні Coffee Divers, неподалік від харківського вокзалу.

Перший простір об’єднання «Творче нежить» знаходився у колишній художній майстерні, у підвалі житлового будинку на Пушкінському в’їзді, 6. Там митці організовували виставки та різноманітні події.

Нещодавно об’єднання переїхало у «Друк». Наразі вони вже відкрили свою першу виставку на новому місці.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — робота Юлі Пілюлі

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк