Головна - Новини - Лекція про килими, екскурсія Подолом та фільм. Події для спільноти «Люка» на травень
…

Лекція про килими, екскурсія Подолом та фільм. Події для спільноти «Люка» на травень

Час прочитання: 2 хв

Ви нам — підтримку та любов, ми вам — те ж навзаєм і офлайн-заходи, аби ближче познайомити з містом та його історією.

Продовжуємо організовувати івенти для наших підписників на Buy Me a Coffee. У травні плануємо лекцію в ЛітМузеї про коцарство, прогулянку харківським Подолом та перегляд фільму про видання The Washington Post.

«Люк» розповідає про івенти травня детальніше.

Що плануємо у травні?

Лекція про українські килими та презентація харківських патчів

Коли: 11 травня (субота), 19:00

Де: ЛітМузей (вул. Багалія, 6)

Разом з брендом патчів «Яверета» приготували цікаву презентацію про походження і розвиток українського килима за останню тисячу років. 

Це буде насичена зображеннями та історіями розповідь про кризи і вихід із них, а також звʼязок українського килима з французьким і перським мистецтвом. 

Під час лекції ми:

  • Подивимось, як формувалась коцарська галузь і від чого вона залежала;
  • Дізнаємось більше про килимарство на Слобожанщині;
  • Розкажемо про бренд «Яверета» та організуємо невеличкий ярмарок після лекції, де кожен охочий зможе придбати харківський патч «Килим-піца» (авжеж, присвячений тій самій квадратній піці з «Буфету»).

Вхід вільний, за попередньою реєстрацією.

Піца

Журналіст «Люк» Алоха Алохінссон і патч-піцца

Екскурсія харківським Подолом з журналістом «Люк» Алохою Алохінссоним

Коли: 18 травня (субота), 13:00 

Місце зустрічі: пристань човнів біля лопанського мосту

Коли заходить мова про Поділ, одразу на думку спадає Київ. Проте район з такою назвою є у багатьох українських містах. Харківський Поділ з’явився майже 400 років тому і за цей час неодноразово змінював свій вигляд та сенси, переживши повені, більшовиків та закриття генделиків.

Протягом години ми пройдемось найцікавішими місцями харківського Подолу, дізнаємось про закопаний острів, подивимось на караїмську кенасу та відвідаємо найстарішу у Харкові пельменну.

Перегляд фільму «The Post»

Коли: 25 травня (субота), 19:00 

Де: штаб-квартира «Люка» (точну адресу повідомимо після реєстрації) 

Фільм режисера Стівена Спілберга про журналістів двох впливових американських видань, які наважились опублікувати засекречені документи про війну у Вʼєтнамі. Реальна історія про дилему, коли на кону майбутнє власної справи та країни, а на протилежному боці — відповідальність перед людьми та журналістські стандарти. 

Після перегляду поговоримо про фільм та журналістику в затишній редакції «Люк».

Трейлер фільму «The Post»

Читайте також:


Навіщо нас підтримувати?

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харків’ян та харків’янок із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Щомісячна підтримка видання допоможе нам і далі тримати курс на якісну журналістику без клікбейта, чорнухи та низькосортної реклами. Або просто нагадає нам: «Те, що ви робите, — важливо».

Ми хочемо частіше бачитись із нашою спільнотою наживо, тому з лютого цього року запустили події для нашої спільноти, де разом будемо пізнавати Харків, осмислювати зміни в суспільстві і дискутувати про наше минуле, теперішнє і майбутнє.

Які є рівні підписки?

На нашому Buy Me a Coffee ви можете оформити три рівні підписки: «Читач», «Друг» та «Амбасадор». 

Серед бонусів, які ви отримаєте: доступ до електронних версій журналів, подкасту, екскурсії містом від команди і навіть можливіть отримувати друковані наклади журналів безкоштовно. 

Дізнатися детальніше про кожен з рівнів, а також оформити підписку можна за посиланням.

Текст — Олександра Пономаренко, обкладинка — Катя Дрозд

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк