Головна - Новини - «Для тих, кому болить». У Харкові відкриється виставка про Бердянськ

«Для тих, кому болить». У Харкові відкриється виставка про Бердянськ

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відбудеться виставка плакатів «З кожною моєю згадкою про дім його стіни стають міцнішими». В ній розкажуть про досвід жителів Бердянська, чиє місто знаходиться під російською окупацією.

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Про що буде виставка?

В основу експозиції лягли спогади, образи та історії, сформовані під час мистецьких та арт-терапевтичних сесій спільноти містян «Ми — Бердянськ». Ця спільнота заснована громадськими діячами Ксенією Клейнос та Кирилом Пелівановим.

«Місто, до якого раніше тисячі українців і українок приїжджали на море, зараз в ізоляції: порожні вулиці, чужі прапори, все чуже. Люди, які залишилися там, мусять виживати та стежити за кожним своїм словом. Люди, які виїхали, втратили не лише дім, але також звʼязки, близьких і місце сили», — розповідають організатори. 

На виставці представлять 10 плакатів, курує її художниця Олена Субач.


Читайте також:


Де дивитись виставку?

Експозиція відкриється 15 січня у Харківському літературному музеї (вул. Багалія, 6). 

«Ця виставка для всіх, кому болить за всі окуповані території, для всіх, кому довелося покинути дім, рятуючись від війни, для тих, хто жодного разу не був на Азовському морі, але прагне зрозуміти, як зараз живуть люди на узбережжі. І, звісно, для бердянців і бердянок, які хочуть розповісти більше про рідне місто», — пишуть організатори.

Вхід на виставку вільний, триватиме вона до 21 січня.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк