Головна - Новини - Власники житла на прифронтових територіях тепер зможуть податись на компенсацію в межах «єВідновлення»

Власники житла на прифронтових територіях тепер зможуть податись на компенсацію в межах «єВідновлення»

Час прочитання: < 1 хв

Власники зруйнованого чи пошкодженого житла на прифронтових територіях або у зонах бойових дій тепер можуть подавати заявки на компенсації в межах програми «єВідновлення».

«Люк» розповідає детальніше.

Що змінилось?

Кабінет міністрів України опублікував постанову, згідно з якою, відтепер люди, чиє житло знаходиться на прифронтових територіях або у зонах бойових дій тепер можуть подавати заявки на компенсації від держави.

Тепер комісії на місцях зможуть проводити обстеження пошкоджених або знищених об’єктів, враховуючи безпекову ситуацію. Комісії створять при органах місцевого самоврядування.


Читайте також:


Як працює «єВідновлення»? 

Урядова програма «єВідновлення» створена для виплати компенсацій за майно, пошкоджене під час повномасштабного вторгнення. Ті, хто ще не встиг відремонтувати житло самостійно, можуть отримати від держави до 200 тисяч гривень допомоги.

Суму компенсації у кожному окремому випадку визначає комісія з представників місцевої влади, незалежних експертів та правоохоронців. Гроші перераховуються на віртуальні картки, їх потрібно витратити протягом 12 місяців. 

Детальніше про подачу заявок на компенсацію читайте за посиланням.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк