Головна - Новини - «Голодний шлях». Анонсували гру про Голодомор з подіями на Харківщині
…

«Голодний шлях». Анонсували гру про Голодомор з подіями на Харківщині

Час прочитання: < 1 хв

Українські розробники Stellarium.gaming анонсували гру про Голодомор, події в якій розвиватимуться в селі на Харківщині.

«Люк» розповідає, що відомо про гру.

Що це за гра?

Українські розробники зі студії Stellarium.gaming опублікували перший трейлер гри «Голодний шлях» (Famine Way), присв’яченої темі Голодомору. Сюжет розвиватиметься в селі Харківської області.

«Це історія про Голод, Відчай, Горе та Надію. Про мертве село на Харківщині. Це історія про реалії Голодомору в Україні 1932-33 років очима маленької Олени та її супутника-лелеки, про дві осиротілі душі, які вирушили шукати Життя та втрачених близьких», — розповідають розробники гри в анонсі на Facebook.

«Голодний шлях» (Famine Way) це 2D лінійна гра в авторському мальованому стилі для ПК та мобільних пристроїв. В основі ігрового процесу лежить виживання головних героїв і подолання їх шляху: втеча з рідного села в пошуках коханих. 

Трейлер до гри «Голодний шлях» (Famine Way)

«Ви зможете вирушити в насичену подорож із глибокою розповіддю та автентичним аудіовізуальним підходом. У грі відсутні традиційні елементи спілкування, такі як діалоги, описи та бійки — тому на перший план виходить дослідження ігрового світу через предмети навколишнього середовища та музику», — розповідають розробники.

Реліз запланований на серпень 2024 року. Гру вже можна додати в список бажаного в Steam.


Читайте також:


Чому важливо висвітлювати тему Голодомору?

Голодомор — геноцид української нації, вчинений керівництвом Радянського Союзу з метою придушити місцевий спротив та завадити розвитку самостійної держави. За даними Всесвітнього конгресу дослідників Голодомору-геноциду українців, лише за 1932–1933 роки було знищено понад 10,5 мільйонів українців.

Упродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не лише навмисно замовчувалося радянською владою, а й взагалі заборонялося про нього будь-де згадувати. У 2010 році постановою Апеляційного суду Києва доведено геноцидний характер Голодомору, намір Сталіна, Молотова, Кагановича, Постишева, Чубаря, Хатаєвича, Косіора знищити частину української нації.

Антон Малиновський, обкладинка — Катерина Дрозд

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк