Головна - Новини - Лейбл «ОЧІ» випустив благодійну збірку, присвячену пам’яті Максима Кривцова

Лейбл «ОЧІ» випустив благодійну збірку, присвячену пам’яті Максима Кривцова

Час прочитання: < 1 хв

Український лейбл електронної музики «ОЧІ» випустив благодійну збірку до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за збірка?

Збірка «24.2.24» присвячена пам’яті поета і військового Максима Кривцова. Це благодійна компіляція з 58 треків близько 50 артистів. У ній зібрані ексклюзивні композиції від виконавців, створені за 2023 рік. Відкриває збірку трек Maxym Liutcode «Де мої сни» з голосом та віршами Кривцова.

«Ця робота — спроба створити капсулу часу, яка збереже фрагменти думок та ідей того, хто має бути зафіксованим в нашому культурному коді. Люди, які мали що нам сказати, але були вбиті росією — це сюжет, якому не одна сотня років. Але у нас є можливість зробити так, щоб вони  назавжди залишилися в пам’яті», — йдеться в описі до збірки.

Курував збірку засновник лейблу «ОЧІ» Дмитро Світлов (be_ca_di). Жанрово у збірці представлені ембіент, хардтехно, нойз,  дабстеп, брейкбіт, field recordings. 


Читайте також:


Як придбати збірку?

Придбати збірку можна на Bandcamp за 24 долари, весь прибуток з продажів передадуть фонду Musicians Defend Ukraine

«Ми вважаємо збірку фундаментальною роботою, яка показує широке звучання українського електронного андерграунду за 2023 рік. Ми впевнені, що завдяки їй ми назавжди закарбовуємо ім’я кожного митця який долучився, в історію сучасної України. Через десятиріччя люди будуть повертатися до таких компіляцій, щоб відповісти собі на багато питань. Щоб згадати. Щоб не забувати», — йдеться в описі до збірки.

Зазначимо, що минулого року лейбл вже випускав збірку з аналогічною метою — тоді вдалося передати фонду понад 800 доларів.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк