Головна » Новини » Харків отримає гроші на підготовку до зими від ЄБРР та Світового банку 

Харків отримає гроші на підготовку до зими від ЄБРР та Світового банку 

Час прочитання: < 1 хв

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписав з Харковом кредитну угоду на 25 мільйонів євро, аби місто підготувалося до опалювального сезону.

Додатково Світовий банк виділить Харкову грант на 47 мільйонів євро.

«Люк» розповідає детальніше

Хто і на що дає гроші?

Вчора, 11 червня, харківський міський голова Ігор Терехов підписав окрему кредитну угоду з ЄБРР на міжнародній конференції з відновлення України URC24. 25 мільйонів євро призначаються для підготовки міста до опалювального сезону. 

Окрім кредиту від ЄБРР Харків отримає грант у розмірі 47 мільйонів євро від Світового банку. Усі ці кошти підуть на закупівлю нового обладнання, децентралізацію систем тепло-, водо- та енергопостачання. Про це розповідає офіційний Telegram-канал Харківської міської ради.

Також у повідомлені підкреслюється, що «реалізація усіх міжнародних проєктів, розпочатих у місті до чи під час війни, продовжиться». Зокрема йдеться про будівництво метро, закупівлю нового громадського транспорту та розробку генерального плану Харкова, який фактично визначить його розвиток на багато років уперед.


Читайте також:


В якому стані інфраструктура Харкова?

Починаючи з 22 березня 2024 року, російські війська неодноразово завдавали ударів по теплоенергетичній інфраструктурі Харківщини. За словами Терехова, у Харкові зараз відсутня власна генерація, місто отримує електроенергію з інших областей. 

Щоб краще підготувати місто до прийдешнього опалювального сезону, планується провести децентралізацію наявної системи. Міський голова раніше вже говорив, що місто отримало обладнання, необхідне для успішного проходження зими, зокрема, когенераційні установки.Також на URC24 стало відомо, що декілька таких установок передадуть Чехія та Німеччина.

ЄБРР виділив Харкову кредит у 25 мільйонів євро
У Берліні проходить Міжнародна конференція з відновлення України URC24

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк