Головна - Новини - Вийшов альбом «Ти [Романтика]» про «Розстріляне відродження»

Вийшов альбом «Ти [Романтика]» про «Розстріляне відродження»

Час прочитання: < 1 хв

29 лютого відбувся реліз альбому-мюзиклу «Ти [Романтика]» від проєкту «МУР» про письменників доби «Розстріляного відродження». Альбом складається з 17 композиції, пов’язаних між собою сюжетом.

«Люк» розповідає детальніше.

Що у альбомі «Ти [Романтика]»?

Альбом розпочинається двома треками про зраду Павла Тичини, написаними у співпраці з київським джазовим піаністом Євгенієм Дубовиком. Після з’являється радіоведучий у виконанні Жені Яновича, який переносить слухача у 1918 рік на трек «Третя Рота», записаний спільно з Сергієм Жаданом. Після композиції продовжують розповідати трагічну історію письменників «Розстріляного відродження», проводячи паралелі між минулим і сьогоденням.

Так, українська акторка Олена Кравець виконує роль жорсткої системи ЧК, яка шукає і знищує поетів, музикант Дмитро Однороженко з гурту «Хейтспіч» з’являється у ролі авангардиста Михайля Семенка, а лідер рок-гурту «Фіолет» Сергій «Колос» Мартинюк грає письменника Миколу Хвильового.


Читайте також:


Що ще відомо про альбом?

За словами творців, слухачі зможуть «на власні вуха» стати свідками бурхливої епохи української літератури.

«”Я (Романтика)” Хвильового — розповідає нам про кризу всередині ліричного героя, про розчарування ідеалами революції, демонструє необхідність робити вибір — і його жахливі наслідки. “Ти [Романтика]” від МУР — робить героєм слухача, кожного з нас. І не змушує до вибору. Не вказує: де правильне, а де — неправильне, ідейне та патріотичне, сумне чи необхідне», — розповідали автори.

На створення текстової основи альбому пішло понад шість місяців, а лірик-бук з текстами пісень займає більше 40 сторінок. Автори зазначають, що альбом наповнений відсилками, загадками і метафорами. 

Що таке «МУР»?

Проєкт «МУР»Мистецький український рух») зʼявився під час повномасштабної війни. Його мета — відмежування української культури від російської та популяризації української літератури. Команда проєкту вже зробила відео про історію «Щедрика», Павла Тичину, Івана Багряного, Василя Стуса, Лесю Українку і Василя Симоненка.

Особливістю роботи є молодіжний підхід до монтажу та створення контенту.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк