Головна - Новини - «Торгувати зубами». У «ЄрміловЦентрі» покажуть п’ять короткометражних комедій від Takflix

«Торгувати зубами». У «ЄрміловЦентрі» покажуть п’ять короткометражних комедій від Takflix

Час прочитання: 2 хв

Цієї суботи у харківському «ЄрміловЦентрі» відбудеться показ нової кінозбірки «Торгувати зубами». Це п’ять іронічних і самобутніх короткометражних комедій від сучасних українських режисерів та режисерок.

«Люк» розповідає, чому ці фільми варто подивитись.

Чому добірка Takflix називається «Торгувати зубами»?

У суботу, 2 грудня, в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відбудеться кінопоказ добірки фільмів від Takflix. Кінозбірка складається з коротких українських комедій під загальною назвою «Торгувати зубами» — вона походить від виразу, що означає сміятися, глузувати з когось чи чогось.

«Торгувати зубами, справляти хихи, качатися від сміху — готуйтеся, бо наша добірка комедій готова рвати боки так, що не вистачить слів!пише Takflix в описі до кінозбірки. — Сміятися щиро та від душі — уміння, яке наш ворог хоче відібрати. Але українці завжди вміли давати собі раду в скруті, тому сміх завжди з нами».

Кінопоказ відбудеться 2 грудня, о 18:00, у «ЄрміловЦентрі» на Майдані Свободи, 4 (вхід з боку Клочківського узвозу).

Вхід за донат від 100 гривень. 10% з кожного квитка Takflix передає фонду «Повернись живим», ще 50% — творцям кіно.


Читайте також:


Які фільми від Takflix можна буде подивитися?

Кінозбірка складається з п’яти короткометражних стрічок.

  • «ГКЧП» — чорно-біла історична стрічка Аркадія Непиталюка  про кохання у літньому таборі поблизу Запоріжжя в серпні 1991 року. Герої дізнаються з новин, що вулицями Москви котяться танки, тож до тріумфу синьо-жовтого прапору над Києвом лишається кілька днів. Фільм здобув «Золоту дзигу» та відзнаку «Кіноколо».
  • «Вітольд» — кінодебют режисерки Ольги Стернейчук про нав’язливо доброзичливого чоловіка, який заселяється у комуналку до нового сусіда. Цим сусідом виявляється молодий Сергій Жадан.
  • «Ну і дура ти, Ліза» — іронічна комедія Олександри Коноплі про життя у стилі мелодрами нульових. Сюжет закручується довкола підліткового досвіду, в якому любовні питання підіймаються до рівня Шекспіра (або, скоріше, Леся Подерв’янського).
  • «Капітан Бровари» — пародія на супергеройське кіно від Едуарда Нечмоглода. Постарілий та самовпевнений Капітан Бровари проживає не найкращі часи: роботи нема, рятувати нікого не треба, так ще й на горизонті визирнув конкурент Чорний Мстюн.
  • «Потерпи трошки» — історія дорослішання від Любові Гончаренко. Стрічка розповідає про випускницю Арину, яка збирається вчитися у столиці на телеведучу, але закохується у сусіда Вітька. Дівчина вагається у виборі між кар’єрою та долею сільської дружини.

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк