Головна - Новини - Навчання у харківських школах не відновлять. Натомість воно проходитиме у метро

Навчання у харківських школах не відновлять. Натомість воно проходитиме у метро

Час прочитання: < 1 хв

Керівництво Харкова та області прояснило ситуацію із початком навчального року. Попри деякі попередні заяви, з 1 вересня школи в офлайн-режим не повернуться. Проте Харківський метрополітен вже готує приміщення для учнів.

«Люк» розповідає детальніше.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов минулої п’ятниці з’явився в ефірі національного телемарафону, де розповів що 330 тисяч студентів та школярів Харківщини вже 1 вересня мають розпочати навчання. Проте воно залишиться у дистанційному форматі, оскільки освітні установи можуть працювати офлайн лише за наявності відповідних захисних споруд:

«Поки що офіційно жоден навчальний заклад до нас не звернувся із рішенням щодо офлайн-навчання або змішаної форми», — сказав він.

Того ж дня харківський міський голова Ігор Терехов відзвітував про готовність метрополітену до навчання дітей у «класах»:

«Процес облаштування “класів” у метрополітені триває. Комунальники працюють на обʼєктах цілодобово. Питання організації підвезення дітей та їх харчування вирішені», — написав він у своєму Telegram-каналі.

На вихідних на станції метро «Університет» засклили металопластиковими вікнами балкон переходу, що знаходиться над коліями. Представник метрополітену неофіційно підтвердив, що це пов’язано із планами міськради проводити навчання на станції.

Металопластикові конструкції на балконі мають відгородити школярів та школярок від шуму метро
Металопластикові конструкції на балконі мають відгородити школярів та школярок від шуму метро

Текст та фото — Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк