Головна - Новини - Харків кличе! Вийшов новий сорт пива, присвячений зруйнованій АТС

Харків кличе! Вийшов новий сорт пива, присвячений зруйнованій АТС

Час прочитання: 2 хв

Харківська броварня «Пивна Легенда» разом з дистриб’юторами крафтового і пива BeerFreak презентувала вже третій сорт пива зі спеціальної серії Kharkiv IPA, присвяченої місту. Воно має назву Kharkiv Calling.

«Люк» розповідає, чому пиво отримало таку назву і де його можна знайти.

Що відомо про нове пиво Kharkiv Calling?

Про випуск нового сорту пива Kharkiv Calling повідомив Олександр Седов, пивний сомельє та засновник BeerFreak. 

Пиво зварене на хмелю Mosaic 2022 року врожаю. Це класичний India Pale Ale, гіркий та прозорий.

Назва перекладається як «Харків на зв’язку» і одночасно посилається на пісню The Clash «London Calling» та будівлю телефонної станції (АТС), яка і потрапила на етикетку. Над нею, як і над етикетками сортів Pivnichna Saltivka та Vokzal, знову працював дизайнер та архітектор Володимир Єрмаков.

Етикетка пива Kharkiv Calling серії Kharkiv IPA. Джерело: Олександр Седов

Чому саме ця будівля?

Будівля АТС на вул. Мироносицькій була зведена у 1930 році, пережила Другу світову війну і досі залишається примітною пам’яткою харківського конструктивізму.

Разом із сусідніми будинками вона сильно постраждала внаслідок російського ракетного обстрілу в березні 2022 року. 

Будівля АТС після обстрілів, фото: Антон Алохінссон

«Хто був нещодавно поруч з цим будинком, той знає, що там навкруги все розтрощено “блєдінами”, але ця будівля стоїть. Бетонна. Незламна», — пише Олександр Седов. 

Так і місто-герой стоїть, живе, працює, варить пиво, потрохи відновлюється і кличе. Кличе як харків’ян, розкиданих по світу, так і майбутніх гостей міста, які після війни побачать його відбудованим, сучасним і крутим».

Коли і де купити?

Пиво з’явиться у продажі вже цього тижня у магазинах крафтового та традиційного пива Харкова, Києва, Одеси, Львова, Житомира та інших українських міст.

Замовити онлайн можна на Facebook сторінці магазину Beerfreak.org

Текст та фото — Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк