Головна - Новини - Замість відповіді на питання Терехов порадив журналістці завести дітей

Замість відповіді на питання Терехов порадив журналістці завести дітей

Час прочитання: < 1 хв

Харківський міський голова Ігор Терехов під час брифінгу уникнув прямої відповіді на питання журналістки та порадив їй завести дітей. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши фрагмент свого діалогу з чиновником.

«Люк» розповідає суть конфлікту.

 

 9 травня харківський міський голова Ігор Терехов провів пресконференцію для обмеженої кількості місцевих видань. Зокрема, він відповідав на питання щодо пошкоджених будинків, безплатного проїзду у міському транспорті, святкування Дня Перемоги тощо.

З-поміж іншого обговорювалося також і можливе відновлення навчання у школах міста. У відповідь на питання журналістки Тетяни Федоркової про шкільні заняття в укриттях, чиновник порадив їй завести дітей.

Між міським головою та журналісткою відбувся наступний діалог:

— Це неофіційні [що в укриттях проводять заняття] якісь зустрічі?

— Яке неофіційне?

— Виглядає так, що по бажанню батьків?

— Ну по бажанню. Все залежить від бажання. От у вас є діти?

(пауза)

— Є діти?

— Ні.

— Рекомендую завести. Коли заведете… От буде у вас бажання і будемо вивчати. Не буде у вас бажання, звісно, ви не приведете, тому і вивчати ми не будемо.

Також міський голова уникнув відповіді на питання кореспондента Дмитра Гребенюка про роботу Харківського зоопарку в умовах чинної заборони ХОВА на масові культурні заходи у місті.

Редакція видання «Люк» висловлює свою підтримку журналістці, яка стикнулася з упередженим ставленням з боку міського голови. Питання народження та виховання дітей залишаються особистою справою кожної жінки, незалежно від її віку чи професійної діяльності. Непрохані поради, особливо з боку посадових осіб, є сексизмом, порушенням ділової етики та особистих кордонів.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк