Головна - Новини - ХОВА відкрила тендер на два мільйони гривень на піар в інтернеті. І скасувала його через два дні

ХОВА відкрила тендер на два мільйони гривень на піар в інтернеті. І скасувала його через два дні

Час прочитання: 2 хв

Цього понеділка, 17 липня, Харківська обласна військова адміністрація (ХОВА) оголосила тендер на рекламні та маркетингові послуги в онлайні. Після суспільного розголосу через два дні його скасували, пояснивши технічною помилкою.

«Люк» розібрався, що було не так з цим тендером.

Що сталося?

17 липня ХОВА відкрила на платформі державних закупівель Prozorro тендер на висвітлення своєї діяльності у ЗМІ, хоча у тендерній документації було зазначено категорію «Послуги, пов’язані з друком». На рекламу в онлайн-медіа планували витратити два мільйони гривень.

Аукціон мав стартувати 25 липня, але вже через день після розміщення тендеру він набув публічного розголосу. На сторінці тендеру почали з’являтися обурені коментарі:

Як відреагувала ХОВА?

19 липня ХОВА скасувала скандальний тендер, пояснивши, його помилкою при завантаженні тендерної документації та технічного завдання. 

«Він був скасований вчора, тепер заявка на відміну буде знаходитися на розгляді протягом десяти днів, відповідно до правил платформи, — розповіла у коментарі «Люк» Юлія Патютько, головний спеціаліст сектору закупівель ХОВА. — 30 липня тендер скасується автоматично».

Натомість ХОВА сфокусувалася на ще одному тендері — на друк інформаційного бюлетеня «Харківщина — це Україна» на суму 690 тисяч гривень.

Обладміністрація планує безплатно розповсюджувати його на деокупованих територіях Харківської області, щоб інформувати місцевих мешканців про життя регіону та протидіяти російській дезінформації щодо перебігу бойових дій.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Переверзева


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк