Головна - Новини - У Харкові запустили програму реабілітації для поранених захисників України
…

У Харкові запустили програму реабілітації для поранених захисників України

Час прочитання: < 1 хв

Благодійний фонд «Громадянин» започаткував у Харкові програму реабілітації поранених військових. Вона безкоштовна й спрямована на фізичне та психологічне відновлення захисників України з важкими травмами та ампутаціями.

«Люк» розповідає, що це за програма і як можна підтримати поранених бійців.

Що це за програма та для кого

Благодійний фонд «Громадянин» разом з медично-спортивним реабілітаційним центром Fortis Health започаткували нову програму для поранених військових, які втратили кінцівки або отримали важкі травми. Вона має назву «Реабілітація кіборгів» і спрямована на довгострокове відновлення ветеранів російсько-української війни.

Центр знаходиться у Харкові, на вулиці Отакара Яроша, 25/46. Його фахівці займаються фізичною та психологічною реабілітацією українських захисників після протезування, травм та поранень.

Керівник юридичного напрямку фонду Олександр Микитюк, розповідає, що фінансування програми вдалося забезпечити за допомогою чайного бренду ТЕТ. За його словами, фахівці центру допомагають пораненим бійцям швидше повернутися до життя через активні заняття спортом.

«Регулярні фізичні вправи — це більш сучасний підхід у реабілітації, — пояснює він у коментарі «Люк» — Одна з частих проблем, з якими стикаються після ампутації — це поступове зменшення кукси (культі — «Люк»), через що доводиться періодично змінювати протез. Реабілітація через заняття спортом допомагає краще зберегти пошкоджену кінцівку та уникнути таких труднощів».

Харків реабілітаційний центр для військових

реабілітаційний центр для військових Харків

Харківський реабілітаційний центр для військових

Також Олександр розповідає, що одним з найбільш пріоритетних напрямків є психологічна підтримка бійців та членів їхніх родин. Реабілітація у сучасному та комфортному середовищі, з досвідченими та дружніми фахівцями допомагає пораненим оборонцям краще відновитися та навіть підготуватися до спортивних змагань.

Як допомогти реабілітації захисників України

Підтримати БФ «Громадянин» та посприяти реабілітації українських воїнів можна кількома способами:

Разовим переказом на сайті фонду;

Поповненням монобанки;

Переказом за реквізитами:

  • (IBAN)  UA193209840000026003210438649
  • ЄДРПОУ 38383309
  • МФО 320984 
  • Отримувач: Благодійний фонд «Громадянин»

Антон Алохінссон, фото — Євгенія Литвиненко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк